Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Криза за лекарства в небесърско село



14 Юли 2007, Събота


Автор: Burgas Info



 

Несебърското село Тънково е изправено пред сериозна криза за лекарства. Това алармираха на среща с представителите на партия „ДЕЛА” местни жители. Хората са принудени да пътуват до Слънчев бряг, за да си набавят дори  и най- елементарните медикаменти. Проблемът ескалира с всеки изминал ден и заради увеличения брой жители на селото през летния сезон.
В Тънково медицинското обслужване се осигурява от фелдшер и медицинска сестра, които имат забрана да продават лекарства. Най- потърпевши от ситуацията са възрастните хора и майките с деца. „Това положение е абсурдно. В селото вече се заселиха десетки английски семейства, на които ни е трудно да обясним, как е възможно да няма откъде да си купят медикаменти”, казаха още на срещата с представителите на „ДЕЛА” местните жители. 
Проблемът с липсата на лекарства е още по- наболял и заради липсата на канализация и лошото сметоизвозване в селото. „Изложени сме на риск от епидемии и зарази”, оплакаха се тънковци. Живеещите в селото англичани, които бяха изненадани от посещението на ДЕЛА споделиха, че боклукът край Тънково мирише, а местната канализация често прелива и това застрашава здравето на хората.
Според Атанас Терзиев, председател на „ДЕЛА” не е редно в една от най-богатите общини в България да няма канализация и че проблемите в селото са решими, но липсва воля за това в общинското ръководство. Терзиев подчерта, че канализацията може да бъде доизградена, ако се построи пречиствателна станция.
„Ситуацията в селото е като по „татово време” и пътищата в района се оправят единствено преди появата на президента и премиера на страната”, заявиха още тънковци. Представителите на „ДЕЛА”, сред които Николай Червенков и строителният предприемач Чавдар Александров се ангажираха да настояват за решаването на основните проблеми на Тънково и неговите жители, както и за изграждане на стадион в селото. От години кметовете се изреждат и обещават, че ще изградят спортното съоръжение, но резултати до днес няма.



Прочетено: 3708 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
докато ние спи, те творят Нова професия Във висините моите цветя Созополски къщи Странджа, старите дървета Бургас, ФЛОРА 2009 Професиоанални Американски Кокили за Строители ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. Данил
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development