Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Несебър представи България в Сан Марино



18 Юли 2007, Сряда


Автор: Burgas Info



 

Община Несебър представи за пръв път страната ни на голям международен фестивал на нациите в Република Сан Марино.

В рамките на етнофестивала бяха проведени Дни на Несебър в Сан Марино с представяне на българския фолклор, национална кухня, туризъм и традиции.

Участието на Несебър в това събитие е в резултат на сключения меморандум за сътрудничество между българската курортна община и туристическата република на Апенините Сан Марино.

Със своите спектакли в три поредни вечери от фестивала, фолклорният ансамбъл към общината „Слънчев бряг” с ръководител Данислав Кехайов предизвика истински фурор на сцената на националния амфитеатър на Република Сан Марино и освен санмаринци, привлече сред публиката стотици туристи и българи от всички краища на Италия. Всяка фестивална вечер завършваше с голямо българско хоро на сцената и сред публиката, а преди фестивалното участие българите направиха голямо дефиле в национални носии, с песни и танци.  

По време на визитата в Сан Марино бяха организирани пунктове за разпространение на най-новите рекламни материали за Несебър като туристическа дестинация, от които бяха раздадени хиляди екземпляри. В непосредствена близост до амфитеатъра на Сан Марино беше монтирано демонстративно грънчарско колело на несебърския майстор инж.Христо Драгиев.

Български майстори кулинари подготвиха гастрономическа вечер с дегустация на типични български блюда и напитики, която беше посетена от почти целия Държавен съвет на Сан Марино, начело с капитан-регента на републиката Фиоренцо Столфи.
В края на българското представяне в рамките на дните от 11 до 17 юли 2007 г.,  двете страни в лицето на Държавната агенция по туризъм на Сан Марино и Община Несебър подписаха паметна записка, с която се ангажират да продължат информационната си политика към различни институции, структури и асоциации, имащи потенциалeн интерес от изпълнението на основните цели на Меморандума.



Прочетено: 4093 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
kss Конкурс прическа Бургас 2009 Глухарчета Черноморец Бургас Хозяин причала Флора Бургас 2009 камини Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове От моста в Слънчев Бряг Конкурс прическа Бургас 2009 KST Bourgas 1975 Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development