Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изгонен от Несебър кораб акостира в Бургас



19 Юли 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

Корабът-атракцион "Черната перла" акостира на централния бургаски плаж, съобщи Агенция Фокус. За пристигането на кораба информираха очевидци. Те съобщиха, че в момента багер копае пясъка на централния бургаски плаж, за да изгради канализацията на бъдещия атракцион.
Корабът "Черната перла" бе изгонен скандално от Несебър в средата на миналия месец. По разпореждане на община Несебър със заповед на кмета Магдалена Мандулева и със съдействието на полицията бе връчена заповед за премахването на атракциона, който се намира на яхтеното пристанище в Несебър. Жителите на Несебър тогава се възпротивиха на плаващият кораб-ресторант, който пречеше на лодките и се оказа, че е работил неправомерно като дискотека. Дървеният кораб "Черната перла" е собственост на бизнесмен от Несебър, който преди време стана известен с изграждането на изкуствения остров до южния плаж в Несебър. Заради този незаконно изграден изкуствен остров община Несебър дори сезира прокуратурата. Въпреки сканадала и констатациите на РДСК, че съоражението е незаконно, изкуственият остров продължи да се строи с бързи темпове.

През летния сезон миналата година плаващият ресторант на яхтеното пристанище в Несебър е работил законно, след като морската администрация в Бургас е издала разрешителни за пребиваването му в Несебърския залив. Този сезон обаче собствениците му не разполагали с необходимите документи и затова корабът бе изгонен от залива. Сега скандалният кораб-дискотека се появи на централния бургаски плаж. Само преди дни от областна управа констатираха, че състоянието на централния бургаски плаж е лошо. Той не е почистен, няма шамандури и медицински пункт, душовете и тоалетните не работят. Издадени бяха предписания на стопанина Мариана Щерева да отстрани нередностите.



Прочетено: 7205 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
съботно кафе Конкур глазами зрителя Исторически музей, Бургас Инкубатори за люпене на яйца Йордановден 2011, Бургас - от Тина това си е моята приятелка Spirit of Burgas Флора Бургас 2009 ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Под И Над
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development