Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Световно първенство по ветроходство клас "470"



Ключови думи:
27 Юли 2007, Петък


Автор: в-к Компас



Няколко фалстарта доведоха до промени в класирането
С няколко фалстарата бе белязан третия ден от Световното първенство по ветрохдство за юноши в клас "470" "УниКредит Булбанк Къп", което се провежда в акваториата на Бургаския залив. Малшанс в самото начало на гонките имаха голяма част състезателите на "синята" група. Това принуди съдийската комисия на световното първенство да вдигне черен флаг, след който в крайна сметка бяха отстранени нарушителите на стратовата процедура. Освен елиминирането от гонката, на екипажите бяха присъдени 41 наказателни точки. Минусът в точковия актив пък доведе до генерална промяна в класирането, което се отрази най- вече на опашката в листата. Сред наказаните бяха десет лодки и за щастие сред тях няма български екипаж.
Най- голяма е загубата на френския екипаж Бертранд Нун/Никола Андрю, единадесети във временното класиране от втория ден на надпреварта.
Победители групата на "жълтите" станаха италианците Черин Стефано/Емануел Нои. На второ място в гонката отново се нареди италиански екипаж, но този път дамски- Франческа Коматар/Свев караро. В призовата тройка влязоха Александър Голц/матиас Грунин от Германия.
По- спокойно по отнешение на фалстартове бе положението в групата на "сините". Руснаците Артьом Басалкин/Максим шереметиев, които ден по- рано бяха трети на финала, сега заеха призовата позиция. Втори са хърватите Симе Фантела/Игор Маренич, първи в първия ден от надпреварата и втори и трети от втроия ден на световното първенство. Третата позиция остана за екипажа на Ян Яспер Вагнер/Тимо Хорос от Германия.
Тук българските състезатели се наредиха на последните три места. На 30- а позиция финишира екипажът на Крум Стоев/Петър Кръстев, а след тях на опашката останаха Арександър Лазаров/Тихомир Тотев и петър Маринов/Георги Митев.
За пореден път липсата на вятър отново принуди съдийската комисия да забави старта, който бе даден едва в към 14.30 часа.


Прочетено: 2248 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Градините на Версай от Бутик мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка pepta Финансова помощ за бедните моите цветя Spirit of Burgas 9 мая 2015 года Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Лампа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development