Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСП застава зад Йоан Костадинов в Бургас



Ключови думи:
17 Август 2007, Петък





БСП ще подкрепи кандидатурата на сегашния бургаски кмет Йоан Костадинов за четвърти мандат като независим, предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас. Решението взе общинския пленум на социалистите след близо три-часово заседание.Настоящият кмет получи 27 гласа. Други 20 бяха срещу него и една от бюлетините е била недействителна. Общинското ръководство на БСП трябваше да избира между Костадинов и Павел Маринов, който е съветник в Министерството на транспорта. Кандидатурата на Йоан Костадинов беше издигната в края на юли от Съюза на тракийските дружества и вече е подкрепена от няколко граждански движения и организации. В понеделник предстои ново заседание на общинското ръководство на БСП, на което трябва да бъдат обсъдени имената на кандидатите за общински съветници. /БГНЕС

 Йоан Костадинов е бургазлия.

Роден е на 2 октомври 1947 г. Родителите му са работили като икономисти и е единственият им син. Продължава да живее в дома, построен от дядо му. Гордее се, че спи в стаята, в която се е родил.

Завършил е техникум по строителство и архитектура, Юридическия факултет в СУ и ВИИ "Карл Маркс". Има диплом по мениджмънт и от Варненския икономически институт. Работил е като стажант-съдия, юрисконсулт и главен директор по товарните превози в бургаския автокомбинат. По-късно е секретар на общината, генерален директор и управител на "Бургасбус", една от най-големите транспортни фирми в страната.

През 1995 г. става кмет на Бургас за първи път. В есента на 99-а бургазлии пак го избраха с най-високия резултат в страната, съотнесен към електоралната активност - над 61%.

От м. юни 2001 г. е председател на УС на "Асоциация на кметовете на градове за присъединяване към Европейския Съюз".

От м. май 2002 г. е член на Съвета за Европа и Европейската интеграция при Президента на Република България.

Съпругата му Дона е старши инспектор в Сметната палата. Имат три деца- Надежда е журналистка във в. "Република", Деница е студентка в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", а синът Йоан е в немската гимназия.

Бургаският кмет е кръстен на св. Йоан Рилски и празнува имен ден на 19 октомври.

Обича да казва: Бургас е моята религия, той е и моята партия!

Община Бургас,
Стая 101,
Тел. 841313
Приемно време: сряда, 14-17 ч.

Mailto: [email protected]



Прочетено: 3147 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове старина Конкурс прическа Бургас 2009 Az sym ot Burgas Бургас., ФЛОРА 2008 Изгрев Арменската черква Сурп Хач Жълтурче Лилиум
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development