Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фотофиестата залива морето



Ключови думи:
18 Август 2007, Събота


Автор: politika.bg



Професионални фотографи и любители на цветната и черно-бяла фотография и тази година се събират на купон край ваканционно селище Лозенец. Очакват се близо 200-300 фотоманиаци, включително македонци, румънци и сърби, които ще се забавляват от 31 август до 6 септември, надява се  фотограф-художникът Бейла Даракчиев. Идеята за фотографския пленер - фотофиеста е негова. Преди шест години заедно с Кирил Гоцев и Тихомир Пенов организира първото й издание. Официални презантации в програмата няма. Фотографите правят импровизирани изложби, като дори могат да опънат снимките си на простор, подобно на току-що изпрани дрехи. Основният конкурс е за конвенциална и дигитална цветна фотография. От второто издание на Фотофиеста стартира черно-белият конкурс "Само за маниаци!" Тук предизвикателството е, че може да се участва само с една творба, реализирана по класическата ръчна технология на проявяване и копиране. Уникална е и наградата, която победителят получава - кюлче сребро, четири деветки, извлечено от отработени фотографски химикали. Любопитното е, че всяка година теглото му нараства с по един грам и тази година е 207 грама.
Не са забравени и децата, които също могат да представят свои снимки. Състезателите снимат в продължение на 3-4 дни, а компетентно жури оценява снимките на живо чрез мултимедийна прожекция, което превръща предпоследния ден на състезанието в страхотен купон. По традиция авторите избягват плажните снимки, а предпочитат "социалната фотография". Все още се намират девствени селца в Странджа, но както вървят нещата бетонът, който все повече превзема Черноморието, след някоя и друга година може да изиграе лоша шега на участниците!


Прочетено: 3500 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
успях! Финансова помощ за бедните Конкур глазами зрителя моите цветя деца Пази се съботно кафе Конкурс прическа Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас. Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас Гараж на село Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development