Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Созопол ще търси терен за преместване на ботаническата градина от Балчик



07 Септември 2007, Петък





Университетската ботаническа градина в Балчик да бъде преместена край Созопол. Това предлага председателят на общински съвет в Созопол Панайот Рейзи с докладна записка. По процедура, докладната ще бъде внесена за разглеждане на предстоящото редовно заседание на местния парламент този месец.
Панайот Рейзи предлага в докладната записка да бъде отреден подходящ общински терен от община Созопол за разполагане на Ботаническата градина на Софийския университет Свети Климент Охридски.
"По този начин можем да помогнем на Софийския университет да съхрани застрашените при преструктурирането на съществуващата ботаническа градина в Балчик уникални растителни видове. Община Созопол разполага с подходящи терени за тази цел, още повече че имаме и подходящи климатични условия в южната и топла крайморска община", каза Рейзи.
"Освен, че ще помогнем на учените и студентите, изграждането на такава ботаническа градина край Созопол ще даде възможност и за развитието на нови алтернативни направления в туризма на нашата община", допълни Панайот Рейзи.
В Ботаническа градина в Балчик сега се отглеждат около 3 000 вида редки и екзотични растения. Те принадлежат към 85 семейства и 800 рода и представляват невероятно разнообразие от видове и форми. Колекцията от палми включва 33 вида, някои от които на повече от 50 години. Една от най-големите атракции е колекцията от гигантски кактуси, растящи на открито от април до октомври. Тя е втората по големина в Европа след тази в Монако.
С предизвикалото спорове и дискусии решение на Министерския съвет, теренът на Университетската ботаническа градина в Балчик се свива от сегашните близо 200 на 11 дка.


Прочетено: 3642 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков pepi Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия Раковини във въздуха тръби Ремонт носачи Казанлък грее грее Аз И Брат ми  с децата . Александропулис, юни.2007 Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development