Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Созопол получи висок кредитен рейтинг



Ключови думи:
18 Септември 2007, Вторник





Община Созопол получи дългосрочен инвестиционен кредитен рейтинг „А-„ който я нарежда сред регионите със значителна финансова стабилност и нисък кредитен риск. Сертификатът с високата оценка бе връчен днес на кмета Веска Караманова.
„Рейтингът подобрява възможността за привличане на чуждестранни инвестиции, осигурява ни по-бърз и лесен достъп до международните и национални финансови пазари”, посочи Караманова и благодари на екипа си за повишаване авторитета на Созопол. Тя допълни, че в същото време отличието е изключителна отговорност и в следващите години то трябва да се запази и повиши.
Инвестициите през последните години и доброто финансово състояние са сред основните фактори, довели до високия кредитен рейтинг на община Созопол. „Вложените средства за благоустрояване и околна среда на глава от населението са над 5 пъти повече от средното за страната”, заяви Христо Михайловски - изпълнителен директор на Българската агенция за кредитен рейтинг, която извърши независимата оценка на управлението в общината. В доклада се посочва, че в туризма, който е структуроопределящ отрасъл за Созопол, са реализирани 95% от инвестициите на дълготрайни активи. Прави впечатление факта, че Созопол се нарежда на второ място, след Несебър, по нощувки на туристи, респективно приходи от тях. В резултат на благоприятното икономическо развитие се отчитат и многократно по-високи приходи на глава от населението сравнено със средните за страната.
„Мениджмънтът в общината е на много добро ниво, налице е засилена инвестиционна активност от страна на ръководството и много висока събираемост на местните данъци и такси”, подчерта Михайловски. Местните приходи през периода 2003-2006 са нарастнали близо четири пъти, като 50 % от ръста е по линия на собствените приходи. Средствата се влагат в инвестиционната програма на общината, като за последните 3 години основно за благоустрояване са реализирани 8,7 мил. лева, сочи доклада. Главните дейности в тази сфера са свързани с водоснабдяване и канализация в селищната мрежа, изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води, депо за твърди битови отпадъци и други.
„Присъдения ни кредитен рейтинг е идентификация пред международните инвеститори и финансовите институции и значително ще улесни участието ни в проекти от фондовете на Европейския съюз”, подчерта кметът Веска Караманова



Прочетено: 3195 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лилиум Бургаският кей небе Мото клуб Машините на Леонардо Римокатолическата черква Pepi pepi Флора Бургас 2009 Черноморец-Поморие Мой хороший знакомый из Бургаса Земя на хоризонта
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development