Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Интервю с треньора на мъжкия национален отбор по волейбол Мартин Стоев



Ключови думи:
18 Септември 2007, Вторник


Автор: Кирил Евтимов



Дни след като националите ни по волейбол се завърнаха от европейското първенство в Москва, където завършиха 8-ми, треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Мартин Стоев отдели време за бургазлии, минути след като бе гост в предаването на БНТ „Спортна Треска”. Както е известно европейски шампион стана отборът на Испания победил драматично домакина Русия в петсетов трилър с 3-2 гейма. В добро настроение младият спец, даде мнението си за отминалото първенство, както и какво предстои през есента за бронзовите медалисти от Япония 2006.

-         Марто, нормално е да те попитам първо за оценката ти от представянето ни на европейското първенство?
-         За жалост не постигнахме целта, която си бяхме поставили. Записахме две загуби и четири победи срещу силни отбори. Прекъснахме негативната серия с Полша. Не зачитам като реално осмото ни място, защото другите две групи бяха много по-слаби от нашите. Ако погледнем по сила успехите ни, за мен отборът е 3-и или 4-и. Спомням си преди, че на друго европейско имахме 4 победи и 4 загуби и в крайното класиране завършихме 5-ти. Така че личното ми мнение за системата по която се проведе надпреварата е меко казано лошо. 

- Загубата от Финландия ли ни изяде главата, както споделиха някои от твоите момчета?
- Реално погледнато този мач ни провали за по горно класиране. Именно и това е срещата за която може да ни е яд. Не играхме като цяло зле, но не познавахме в детайли противника, повече се съсредоточихме върху другите – Полша и Италия. Финландците използваха това и се промъкнаха да полуфиналите. Независимо от това обаче ние имахме своите шансове. Вземехме ли 2-рия гейм , мачът до края беше наш. Липсата на шанс и неспазване на тактическата дисциплина в отделни момента ни изигра лоша шега.

-         Недоволен ли си от някои твои играчи по време на първенството?
-
         Не съм разочарован от никого. Може би съм леко недоволен, че някои не спазиха треньорски указания в някои от играните геймове. Очаквах повече от Матей Казийски и Боян Йорданов.

-         Сагата на Матей с бившия му вече клуб Динамо Москва повлия ли му зле психологически? Същото питам и за разпределителя Жеков, който постоянно е критикуван в нашата преса.
-
         За Казийски естествено, че да! Та той е още дете, само на 23 години. Не е изграден толкова силно още като характер и нормално е такива неща да му влияят, но в течение на годините всичко ще си дойде на мястото. Що се отнася до Андрей, критиките по вестниците му влияят негативно. Той е човек който държи емоциите си и не ги изпуска, което допълнително създава проблеми, но той все пак си остава незаменим за поста разпределител поне в този момент.

-         Марто, отчиташ ли твои грешки в Москва и липсваха ли Цветанов и Владо Николов на отбора?
- Осъзнах със сигурност една грешка, която не направих в Москва, а в Правец. Хора, на които казах, че ще участват на европейското два месеца преди състезанието, се явиха в лошо функционално състояние на лагера. Още тогава трябваше да бъдат сменени. Но дори и старание и спазване на режим не са достатъчни, защото на подготвителен лагер, ако тръгнеш да губиш килограми, не можеш да тренираш качествено. Няколко души трябваше да отслабват. Отчитам си грешката. Христо и Владо притежават опит и качества, но както можеха да помогнат, така и да се провалят.

-         Какво предстои от тук нататък за волейболните национали и ти направи ли си необходимите изводи от европейското първенство?
-         Изводите са направени и грешките от Русия не бива да бъдат повтаряни. Още в следващото състезание даващо виза за олимпиадата в  Пекин, което ще бъде или на Световната купа в Япония или на пред квалификационен турнир в Измир трябва да докажем и покажем, че сме разбрали какви грешки сме допуснали. Отборът има много потенциал и трябва да го реализираме, за да има смисъл от него.

-         Накрая да те попитам за вътрешното първенство. Лукойл- Нефтохимик Бургас, стана шампион през изминалия шампионат? Прогнозата ти за новия сезон, който почва октомври месец и какво да очакваме от бургаските национали Станев и блокировача Николай Николов?
-         Бургас заслужено стана първенец за 2007 година. В тима играят добри играчи и не случайно Николов и Станев попаднаха в националния тим. Ники изигра добри мачове в световната лига и в Москва. Станев също се включваше успешно, когато разчитах на него. Бъдещето е пред тях и ако се представят на ниво, ще играят и за България. С конкретна прогноза за идващия шампионат не се наемам. Ще се радвам обаче, ако стане едно истинско и стойностно първенство, което да радва милионите фенове на тази игра у нас.

 



Прочетено: 5794 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
отгоре е по-забавно и по-безопасно Списание Влъхвите Конкурс прическа Бургас 2009 докато ние спи, те творят Казанчето, Странджа Ремонт носачи Казанлък камини Кедрите pepi HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО евро 2008 Приморско
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development