Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Огромна инвестиция за кв. Крайморие



Ключови думи:
26 Септември 2007, Сряда





Близо 300 млн.евро ще бъдат инвестирани в жилищно-ваканционен комплекс на нос Форос до квартал Крайморие. Проектът се реализира от инвестиционна компания “Форос Дивелъпмънт” ЕАД, собственост на президента на ПФК “Левски”Тодор Батков, в партньорство с британския инвестиционен фонд ECDC. В бъдеще ще бъдат търсени и други партньори.

Днес в присъствието на кмета Йоан Костадинов г-н Батков официално представи проект “Форос”, който включва три зони върху над 800 декара. 

Проектът предвижда подобряване на инфраструктурата на квартала и градоустройство на зоната, брегоукрепване. Близо 50% от територията на комплекса ще бъде от зелени площи, а строителството ще бъде изцяло съобразено с изискванията на закона за черноморието.

“Бургас е един от най-добре развиващите се български градове”, категорични бяха инвеститорите от ECDC.

Адвокат Батков благодари на кмета Костадинов и го поздрави за проявената далновидност в развитието и управлението на града. 

Често ми беше задаван въпросът как ще се развива Бургас на юг. Сега вече спокойно мога да кажа, че това ще бъде съобразено с градоустройствен план, каза в отговор кметът. Той посочи проекта “Форос” като пример за успешно привличане на инвестиции и изрази надежда, че Крайморие ще се превърне в един истински съвременен европейски квартал.


Прочетено: 4478 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАРИНА КЕИП Странджа Ремонт носачи Казанлък Конкурс прическа Бургас 2009 Ловец, авджия Фотографи ухажване Римокатолическата черква Сладурани с ЛЕГО Международен Семинар на фризьорите София къща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development