Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

10 години Български Сити клуб



Ключови думи:
05 Октомври 2007, Петък


Автор: Кирил Евтимов



Уважаеми читатели,
През изминалата седмица в Лондон се проведе тържествен бал по случай 10 годишнината от основаването на Българския Сити клуб.

Грандиозното събитие се състоя в баровския „Лендсдаун клъб”, в ексклузивния лондонски квартал Мейфеър. Самият Лендсдаун е един от най – старите частни клубове в Лондон. Балът от своя страна събра над 250 души. Сред тях имаше много сегашни членове на Българския Сити клуб, много приятели на Клуба от българската общност в английската столица, както и приятели британци. Юбилеят уважиха и огромен брой бивши членове, които сега живеят и работят в България, включително министър Николай Василев и Илия Лингорски, бивш заместник – финансов министър.

Официалната част на тържеството започна с реч на председателят на организацията Принц Кирил Сакскобурготски, за постигнатото от Българския Сити клуб през изминалите 10 години и тост с пожелания за много следващи успехи.
След речта на Принц Кирил на сцената се появи народната певица Валя Балканска в съпровод на каба – гайда. Всички присъстващи бяха силно развълнувани с космическото изпълнение „Излел е Делю хайдутин” и други много известни народни песни.

По време на официалната вечеря имаше две специални поздравления. Първото бе от Иван Станчов, бивш посланик и министър на външните работи, който говори за работата със Сити клуба в миналото и за нови съвместни благотворителни инициативи. След него думата взе настоящият посланик Лъчезар Матев, който изброи многото културни, бизнес и други мероприятия организирани заедно с посолството и Сити клуба. Посланик Матев завърши с тост за бъдещата съвместна дейност в тези сфери.

На края на вечерята всички гости, водени от отец Симеон служещ на българската църква в Лондон, пяха „Многоя лета” за бъдещето на Клуба. Официалната част завърши с многото вълнуващи изпълнения на кавалджията Теодосий Спасов, който обра и овациите на всички празнуващи.

Вечерта продължи с луди танци, сред които важно място заемаха традиционните българските хора. След полунощ приятното настроение и танците се преместиха в близката дискотека „Фънки Буда”, където най-заклетите купонджии лудуваха до припадък чак до първи петли.

КИРИЛ ЕВТИМОВ, Български Сити клуб, Лондон



Прочетено: 5988 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
9
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
честит рожден ден Връзка закачалки 2 Калиакра Аз в Лондон Лутън Един рицар в Париж от Бутик Жреци на музите 2009 БЪДИЩЕ Рибарското селище привечер място и за влюбени АХИЛОЙ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development