Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Красимир Стойчев пусна официално първата WiMAX мрежа в България



Ключови думи:
23 Октомври 2007, Вторник


Автор: NetInfo



Операторът предлага безжичен достъп до интернет, IP-базирани гласови услуги, IPTV (мобилна телевизия) и SaS ( Software as Services)
Първата WiMAX мрежа в България на компанията "Макс Телеком" бе открита официално днес.

Собственикът и управител на "Макс Телеком" е Красимир Стойчев, който лично демонстрира покритието в София с видео връзка от автомобил в движение.

Компанията обявява мрежата от ново поколение като "първата национална мрежа в Европа". В момента операторът предлага безжичен достъп до интернет, IP-базирани гласови услуги, IPTV (мобилна телевизия) и SaS ( Software as Services) в София, Пловдив, Бургас, Сливен, Пазарджик, Перник, Дупница, Петрич, Сандански.

Планираното покритие до края на 2008 г. е над 90% от населението на България. Самата мрежата позволява скорост за трансфер на данни до 2 Mbps, но до края на 2007 г. максималната постижима скорост ще бъде до 5 Mbps.

Инвестициите, направени досега от Макс Телеком, възлизат на 15 млн. евро, през 2008 г. компанията планира да инвестира още 15 млн.

Висококачествените услуги са на конкурентни цени, твърдят от компанията.

Операторът предлага безжичен високоскоростен интернет през модем с услугата MaxDSL и чрез карта за преносим компютър.

Потребителите могат да говорят по телефон от мрежата на оператора с код 0999.

Гласовата услуга се предлага под името MaxVox и всичките й потребители говорят помежду си безплатно без ограничение на продължителността на разговорите, независимо от това дали са в България, или в чужбина.

Структурата на мрежата позволява свързване и с мобилни, и с фиксирани телефони, а също и с алтернативните телекоми.

Абонатите на услугите на "Макс Телеком" ще получават безплатно 40 телевизионни канала, които ще могат да гледат в реално време на компютъра си.

Всички, които ползват интернет от компанията, ще получават безплатно услугата MaxTelecom.info, разработена в сътруничество с Google. Тя включва пакета с офис програми MaxApps, безплатно дисково пространство за съхраняване на документи и електронна поща с домейн maxmail.bg с обем 2 GB.

"Услугите ни са от ново поколение. Те са лесни за ползване, достъпни и висококачествени и дават свобода на клиентите. Потребителите получават услугата там, където пожелаят", заяви Стойчев.

Красимир Стойчев e първият собственик на "Мобилтел", който през 1997 г. продаде фирмата на Майкъл Чорни. Той беше собственик на в. "Стандарт" и е един от основателите на първата организация на бизнесмени Г-13, в която влизаха застреляните по-късно Илия Павлов и Емил Кюлев.

Преди години медиите го описваха като приятел на бившия премиер Иван Костов. Стойчев дълго време живееше във Виена. Преди двве години Комисията за регулиране на съобщенията му връчи лиценз за безжичната технология "от точка до много точки" от клас А. Компанията му "Кабелнет". спечели търг като предложи 5.044 млн. лв.

След това Стойчев стана собственик на 100% от компанията и я преименува на "Макс Телеком". Пред медии е казвал, че WiМАХ технологията е страшно демократична - позволява евтин достъп на всички и това е особено важно за България, тъй като страната ни е изостанали в бързия интернет достъп.Твърди, че достъпната цена ще генерира огромно количество клиенти.

Според Стойчев има две концепции за развитието му, които се коренно противоположни. Едната е на основата на 3G технологията, която поетапно ще се въвежда от "Мобилтел" и "Глобул", а може би и от "Вивател", и усъвършенстването й чрез HSDPA, което ще позволи по-високи скорости при преноса на данни от съществуващите 3G системи.

Другата концепция е WiМАХ която той смятам за по-модерна и затова ще спечели.

Това, че си станал по-богат, не те прави по-умен, обича да казва Красимир Стойчев.

 



Прочетено: 6453 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Люцерна Spirit of Burgas Елена Конкур глазами зрителя самолет Ремонтира носачи BMW само черноморец бургас Труженики моря Странджа, старите дървета жълто и сиво 2 Парк в Бургас, Младежки дом ремонт носачи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development