Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаският бизнес иска да участва в управлението на града



30 Октомври 2007, Вторник





“Сивото вещество” на Бургас не се използва, в общинските комисии няма експертно присъствие, проблемите се решават от чиновници, а бизнесът е изолиран от управлението. Така зам.-председателят на Бургаската търговско индустриална камара инж. Видка Вълчева обобщи проблемите по време на среща на бургаския бизнес с кандидат кмета на ГЕРБ Димитър Николов и кандидатите за общински съветници от листата на Политическо движение социалдемокати Гергана Иванова и Красимир Бинев. Бизнесът заяви, че ще подкрепи кандидатите, които се ангажират да променят модела на управление. Според него общината трябва да поеме ролята на инвеститор и бизнеспартньор на местните фирми. Една от формите е, след многогодишни разговори, най - после да се обособят бизнесзони с индустриални паркове. Бизнесът настоява бургаските компании вече да не са само подизпълнители на обществените поръчки, иска да участва в разработването на проекти за еврофондовете, а в своята дейност да получава подкрепата на общинската администрация. Мястото си в управлението търсят и браншовите организации, които се чувстват изолирани. От съюза и камарата на архитектите протестират, че в комисиите за развитието на града няма нито един архитект, няма цялостна стратегия по обособяването на територията, градоустройството се решава непрофесионално и несериозно. В Бургаския съюз на архитектите членуват 133 души, и те имат опит в спечелването на проекти. Неведнъж сме предлагали подкрепата си на общинската администрация, но тя не е била приета, каза председателят на съюза арх. Милков. От бъдещото общинско ръководство браншът ще поиска главния архитект да се назначава с конкурс. Председателят на камарата на Българските архитекти арх. Петко Йовчев дори предложи, по американски модел, избран от ОбС сити мениджър да проследява изпълнението на плановете за развитие награда. Макар да сме с различни убеждения, ние не страдаме от политически пристрастия, искаме да оставим нещо след себе си, заявиха архитектите. Посъветваха кандидатите за общински ръководители, в случай че бъдат избрани, да премахнат всички павилиони и трафопостове, които затварят улиците, за да улеснят движението в града.. Обещаха, ако им бъде дадена възможност, до 8 месеца да намерят решение и на проблема с бизнесзоните в Бургас.



Прочетено: 3052 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Wall! Sunrise БЪДИЩЕ Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 Елена Welcome АЗ ПЕПИ pepi Кедрите пепи моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development