Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сценарий за музикално-поетична вечеринка – седянка с водещ Веселин Пренеров, директно от Кабинета на ПоетаКлючови думи:
01 Ноември 2007, Четвъртък

Дълго време агентът под прикритие Марко Бонев отсъстваше от сцената и много хора се питаха какво е станало с него. След края на първия тур от местните избори в Афганистан агент Бонев се завърна  в Бургас - едва кретайкии и с ново амплоа. След като организира свалянето на кмета Костадинов от власт и привидно загуби и също в първия тур на местните избори, но този път в Бургас, пропускайки пред себе си Валери Симеонов и Димитър Николов, майор Бонев реши да се отдаде на детската си мечта, пишейки сценарии.

Сценарий за музикално-поетична вечеринка – седянка с водещ Веселин Пренеров, директно от Кабинета на Поета

Партийна партитура, подплатена с петифури, потпури и потури (потурите са от последната колекция на Агент Мери)
Изпълнява се от смесен хор, един пор, един морков, всичко води към мор

Участват: солисти, виолончелисти, флейтисти, булдозеристи, обикновени педерасти и Парис Хилтън в ролята на Парис Хилтън, Парис Хилтън в ролята на русалка, моми в различни носии, момци без носии и Момчил
Либрето: За съжаление на Христо Симеонов, този път не е той Поета, пък и крайно време беше
Музика: Не е на Стефан Диомов, виж по-горе защо
Сценография: Зала, в единия край Жаклин Кенеди строи лазерен небостъргач с кубчета Лего, захарчета и друг подръчен материал. От време навреме подвиква: „Дай вар”. Дават му едно друго нещо. Заиграва се, успокоява се и подкопава основите на залата за да си направи паркинг. Там Юлия Трифонова – Форд кара Фолксваген. Голяма група неподкупени граждани скандират: „ Събков, Събков, дъщеря ти ...”.
Минава Парис Хилтън с емблема на Мерцедес на онова място и две по-малки на гърдите си вместо значки. Тълпата я понася на ръце, помита вратите и събаря строежа на Жаклин. Той плаче и се заканва да подкрепи Валериян.
Всички притихват. Илюминации, еакулации.

Начало
Парис Хилтън дефилира в носия на Мерил Инч или Индж (зависи от транскрипцията). Бурни аплодисменти, менти, постаменти, ангажименти: иззад кулисите Данчо Ментата – наблюдател, ‘щот Пролетина лошо бие.
Крясъци, писъци, сезиран е Сезан. Дега е дегизиран в костюм на Мараянже-аженте. А вотр’санте.

1 песен
Изпълнява се от АББА – в ролята: Тони Дачева, Тони Стораро, Тони Димитрова и Тоника
Сал’ един Найден Милков пее соло отвън в костюм на РАЙЕ (костюмът е от последната колекция на Ким Филби)
На една от партиите Жечка Сланинкова му иззема микрофона и го строшава в главата на сестри Дражеви. Оправдава се, че и пречели на интонационната среда.
Малко тишина.
Набърже притичват моми в тракийски носии (един вид кордебалет, това личи и от корделите им), дошли току-що от Петрова нива, отразявани директно от телевизия СКАТ. Другите телевизии духат супата, защото отразяват заседание на Комисията за борба с корупцията, климакса, клаустрофобията и ксенофобията.
Ксилофон.
Момите успокояват Момчил. Пеят му песни. Нещо обаче връзката прекъсва и ние не знаем текста, долавя се само припев: „Таралеж на кълбо ще избави зайчето”.

2 песен
„Не пей ми се, не смей ми се” – ремикс в изпълнение на Валентин Касабов и Теди Кацарова. В същото време ТВ СКАТ снима клип. Кадри на Йоан Костадинов на мостика, на моста, под моста и с мустаци. Сестри Дражеви, аха да се намесят ама не ги огрява. От една телевизия ги питат на изборите майка им за кого е гласувала.
Рев, тръшкане, на Жаклин кубчетата са паднали на 9 ст. кв.м.
Следващите кадри са от от баталия между Движението за постмодален постмодернизъм и един-два климатика. Печелят климатиците. Моми в оскъдни носии, познайте от чия колекция, им поднасят цветя от Златка Бобева, Баев- Бургасцвет и откриват Флора „Есен – Зима-07”.
Парис Хилтън представя тоалет „Агент 007” и отива до тоалетната. Телевизиите излъчват директно. Рейтингът е смущаващо висок. Юлиан Вучков коментира наживо, а Мартин Карбовски се пръска от яд, че отразява разрушаването на незаконни цигански гета.
Парис Хилтън вече се е изпикала и иде ред на:

3 песен
Моми без носии дефилират само с номерче на онова място. Момите са 11. Едната не е мома и е в собствен тоалет – „Спомени от моите записки под възглавката”. Тя всъщност е с кимоно, ама Национално движение „Мани я тая” е оттеглило подкрепата си и тя едва се крепи. Както и постройката на Жаклин.
На сцената изскача една вафла и речитатив:
-         Направи ме неустоим за тях (като в това време лъска една лампа)
-         Аз искам да отида на втори тур кат’ един багатур, щот’ ми е голям големия ...
Парис Хилтън вече се е насрала, напила, дрогирала и открива истината, че е време за епилог.

Епилог или както там се казва в оперите
Ансамбълът на Средна Европейска Мишмаса надува пищялки, зурни, тъпани и кани момите от Тракийския ансамбъл на дискотека в морската градина. Парис Хилтън е гост-ди джей и пуска парчето „Ще продължавам да пея”. Йорданка Христова като шеф на журито е въодушевена и се обръща снизходително към Кристина Димитрова с репликата:
-         Казах ли ти аз, че Фидел е по-добре от Жоро, ма?-накипря една китка в смолисточерните си коси, оглежда се наоколо и повръща.
Кристина е отчаяна и тръгва да се самоубива, ама и попречват някакви учители с някакви плакати. Моми тичат към дискотеката, момци търчат насам-натам, Момчил стои на едно място.
Няк’ва пустош, почти тишина.
Само Парис Хилтън предлага на Найден Милков и Жечка Сланинкова да направят трио. Намират Етиен Леви. И той е тука, ама е предпазлив ‘щото е от гражданската квота. Използват Венци Чамурджиев да ги запознае с Бони Ем.
Всички пеят, а Соня Георгиева рисува зелени цветя, Нети твърди, че ще направят онези неща.

Милост.

marko bonev

burgas

moeto,ah, moretoПрочетено: 23787 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
410
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Исторически музей, Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 етюд 01 Несебър витраж1 Конкурс прическа Бургас 2009 Лалета от Бутик Парк в Бургас, Младежки дом Труженики моря есен 01 Семейство на плажа ПОЛКОВНИКА
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development