Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЕВРОДЕПУТАТЪТ РУМЯНА ЖЕЛЕВА УЧАСТВА В ОБЩЕСТВЕНО ИЗСЛУШВАНЕ ЗА РЕГИОНАЛНАТА ПОЛИТИКА



Ключови думи:
10 Ноември 2007, Събота


Автор: (Портал Европа)



Успехът се измерва с напредъка на най-бедните райони: повече финансови средства от Европа ще бъдат давани за кохезионна политика.

Евродепутатът Румяна Желева (ЕНП-ЕД - ГЕРБ) участва в общественото изслушване, организирано от групата на ЕНП-ЕД в Европейския парламент на тема "Новата регионална политика: иновационни идеи за реформата след 2013г ". Събитието се състоя в четвъртък, става ясно от прессъобщение на кабинета на Желева.

В първия панел, посветен на Четвъртия доклад по икономическо и социално балансирано развитие, тя представи кохезионната политика като основен успех в европейската интеграция.

Според Желева е необходимо е да се анализира икономическото развитие в страните от Централна и Източна Европа, за да се извлекат поуки за бъдещите разширявания на ЕС. С разширяванията на ЕС през 2004 и 2007 г нарасна значително пропастта между най-богатите и най-бедните райони  в ЕС. Затова е необходимо да се изработят най-ефективните мерки за бъдещо устойчиво икономическо развитие.

Председателката на българската делегация в групата на ЕНП-ЕД каза:"Според мен инвестиране в регионалното развитие на Турция  преди евентуално присъединяване към ЕС, ще е от полза и за двете страни - ЕС и Турция. Можем да сме далеч по-дръзки като определим успешното регионално развитие като критерий за евентуално членство в ЕС."

Желева участва и в дискусията по втория панел на тема: Реформата след 2013г.- нови идеи за бъдещата кохезионна политика. Тя счита,че икономически най-изостаналите региони би трябвало да привлекат повече средства от Кохезионния фонд и добави: "Днес най-често икономическия растеж е концентриран в големите градове, от чийто дивиденти за съжаление населението в селските райони не печели. Иновационните технологии и проекти трябва да са приоритет и мисля,  че те трябва да бъдат насочвани и използвани в по-слабо развитите райони, за да се увеличи тяхната  конкурентноспособност. "

В дискусията на евродепутатите от ЕНП-ЕД участваха и представители на Европейската комисия, на европейски агенции, изследователски институти и научни работници.



Прочетено: 2922 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas морето и ние В очакване на жертвата Приятели Международен Семинар на фризьорите София Конкур глазами зрителя Пътна помощ Алеята-Бургас Флора Бургас 2009 хотел приморец Бургас, Богориди
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development