Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Атанас Вълков: Съдът не може да се превърне в трети тур на изборите



14 Ноември 2007, Сряда





Съдът не може да се превърне в трети тур на изборите, обяви на пресконференция председателят на Бургаския административен съд по повод обжалването на резултатите от местните избори. Според него съдът е натоварен с очаквания, които не са адекватни на закона. “Ние можем да отхвърлим жалбата или да обявим избора за недествителен, но нямаме право да се произнасяме кой да бъде кмет или от коя политическа сила съветниците да бъдат 5, а не четири”, коментира Вълков.
Общо 37 са жалбите за касиране на резултатите от местните избори, а по тях са образувани 28 дела.
Атанас Вълков обяви, че в Бургас трябва да бъдат преброени ръчно бюлетините от 100 секции, което допълнително усложнява и забавя работата на съда.
В Бургаска област са обжалвани решенията за избор на кмет в общините :Бургас ,Малко Търново ,Айтос ,Приморско и Созопол. Изборът на общински съветници се оспорва в Бургас ,Айтос ,Несебър и Созопол . Заведени са и 18 дела за оспорване избора на кметове на кметства . Най много жалби и от всички видове за кмет на община ,за общински съветници и за кметове на кметства е подал лидерът на ПП”Роден край” Ивайло Дражев, сочи справката на административния съд.
Атанас Вълков бе категоричен, че се работи експедитивно за приключването на делата.

 



Прочетено: 6235 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas тръби Лилиум коте Пролет на село HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Слънчоглед коледни песни Бургас, ФЛОРА 2009 Светла Флора -Бургас-2009.JPG Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 - от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development