Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

МРРБ информира официално за преговорите по петролопровода Бургас - Александруполис17 Ноември 2007, Събота

На 15 ноември 2007 г. в Атина, Гърция, се проведе среща между българските, руските и гръцките акционери в бъдещата Международна проектна компания “Бургас — Александруполис” (МПК). Постигнат е значителен напредък в хода на преговорите по учредяването на МПК, сразпространи официална информация Министреството на регионалното развитие и благоустройството.

Срещата е завършила с подписването на тристранен протокол между акционерите. Документът ще бъде предоставен на юридическите съветници на трите страни и ще залегне в договора за учредяването на МПК.

Акционерите от България, Русия и Гърция са приели Международната проектна компания да бъде регистрирана в Холандия, доставките на суров петрол да се осигуряват изцяло от Русия и интересите на миноритарните акционери — България и Гърция, да бъдат изцяло защитени.

Възможно е до края на годината МПК да бъде регистрирана.

Петролопроводът «Бургас — Александруполис» ще е с дължина 280 км, от които 155 на българска територия. Капацитетът за транзит на суров петрол е 35 млн. тона петрол годишно с възможност да достигне 50 млн. тона годишно. Собственик на петролопровода е МПК, която се учредява от участниците в проекта.

Акционери в МПК са България - с 24,5% чрез фирмите — “Булгаргаз Холдинг” и “Техноекспортстрой”, Гърция с 24,5 % - чрез фирмите “Hellenic petroleum” и “Thraki” — общо 23,5 % и 1% за гръцката държава. Мажоритарният акционер в МПК - Русия (51%) е представена от ООО “Трубопроводный Консорциум «Бургас — Александруполис»”. В него участват ОАО “АК Транснефть”, ОАО “Роснефть” и ОАО “Газпром нефть”.Прочетено: 2267 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
врабец Бул Христо Ботев в Бургас HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Весела Гъбките Есен в Странджа лека вечер Бургас-моста Декоративни дървени конструкций Spirit of Burgas Летния театър на Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development