Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Формулата “Хеликон” или как се печели от книги



Ключови думи:
25 Ноември 2007, Неделя





Преди 15 години семейство Панайотови направиха в Бургас най-голямата книжарница в България

Четиримата са съакционери с по 25 % собственост в едно акционерно дружество с името "Хеликон". Гинка е председател на Борда на директорите, Данчо е изпълнителен директор, синовете Добромир и Стоил също са директори - Добромир е мениджър реклама, а Стоил - търговски мениджър. Семейство от началници. Според тях това е най-висшата форма на собственост и демокрация.

Дует
Данчо и Гинка били студенти във Великотърновския университет, когато се запознали. Открили се на рожден ден преди 35 години. Той носел очила, бакембарди и студентките въздишали по него.
Университетът бил общо взето женски и мъжете били на особена почит, макар и в конкуренция с курсантите от военното училище.
Оттогава двамата са заедно. През последните 15 години - по 24 часа в денонощието, всеки ден от месеца. В офиса седят един срещу друг, после пренасят работата у дома или на път. И двамата обичат да ядат патладжан. Пият вино. Харесват тъмносиния или по-точно морския цвят. /Интересно, че същите неща обичат и синовете им/. Спорят само за работа, но градивно. Не могат без морето.

Квартет

Дуетът отдавна е прераснал в квартет. От 15 години Добромир и Стоил присъстват неизменно в историята на книжарска верига "Хеликон".
Добрин бил на 21, Стоил - на 16 години, когато започнали. Оттогава няма организационно звено, през което двамата да не са минали. Това кара Добрин, който винаги е смятал, че ще се посвети на фотографията и е кандидатствал в НАТФИЗ, да се шегува, че в "Хеликон" е станал най-летящият човек. Ако не е по работа с колата, е на мотора в свободното си време.

Пълният текст
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1767



Прочетено: 4024 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стара църква в Созопол Конкур глазами зрителя Театър за драма. опера и балет, Бургас -1- Роза Раковини във въздуха къща над р-нт Дружинката Флора Бургас 2009 Зима в Странджа Конкурс прическа Бургас 2009 Списание Влъхвите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development