Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Басейни в Меден рудник планират архитекти



Ключови думи:
12 Декември 2007, Сряда





Изложба “ Архимория” представи традиционни и авангардни проекти на жилищни сгради
Жилищни сгради с басейни вече ще се строят в непривлекателния доскоро жк” Меден рудник”. Това стана ясно от изложението на бургаските архитекти на ул.” Богориди”, наречено “ Архимория`07”.
Традиционни и авангардни проекти представиха създателите на днешния облик на града на вниманието на бургазлии. Въпреки напредъка на компютърния софтуер и визуалните ефекти по чертежите, впечатление правеха скици, рисувани на ръка. Мотото им бе “ Една сграда е добре измислена тогава, когато може да се нарисува за 5 минути, а още по-добре – с 5 линии”.
Успоредно с изложението бургаските архитекти вчера проведоха работна среща – дискусия на тема “ Българското настояще и европейско бъдеще на Бургас”. Идеята за Общия устройствен план на Бургас изложи шефът на екипа, натоварен с разработването му – арх. Петко Йовчев. Той отговори на множеството въпроси на колегите си, свързани с него. Бургас ще развива целогодишен туризъм, като ще наблегне на конгресния, спортния, културно-историческия и бизнестуризма, обясни арх.Йовчев. Той сподели, че неразработен досега момент е зоната за временен отдих на бургазлии, т.нар. вилна зона. Там хората дори могат да живеят постоянно и да пътуват до работа, защото най-отдалечените места в общината са на 20 минути с транспорт, стана ясно на срещата.
“ Противник съм на това някой да си купи по средата на полето едно място и да построи завод, а после да трябва да прави инфраструктура към него. Така изтича общински ресурс”, възмути се арх. Йовчев.
Накрая бургаските архитекти бяха запознати с проекта “ Моят бряг” – дългосрочна инициатива за изработването на визия за цялостно управление на българското Черноморие.
Екипът започва пилотни дейности в няколко района, един от които е Бургас.
По проекта си сътрудничат експерти от Холандия и България.

Пълният текст
http://factor-bs.com/newsSingle.php?article=1906



Прочетено: 4079 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
ГРАФИЛА 2009, Бургас Стилът на знаменитостите аз Люцерна ПЕПИ Кокили за Строители Театър за драма. опера и балет, Бургас ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Цветя Животът продължава
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development