Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Градоустройственият план на Поморие бил незаконен



Ключови думи:
21 Декември 2007, Петък





Одобрението на Общия устройствен план /ОУП/ на община Поморие не може да се счита за законосъобразно преди извършване на оценка за съвместимостта с “Натура 2000” и решение на Регионалната инспекция по околната среда и водите.
Екоинспекцията е уведомила с писма кмета и председателя на Общинския съвет на Поморие за необходимостта от извършване на такава оценка, като част от задължителните процедури от нормативната уредба за опазване на околната среда, предаде БГНЕС.
Независимо от факта, че за този ОУП има положително решение по Екологична оценка, издадено от РИОСВ – Бургас, одобряването на плана без положително решение по Оценка за съвместимост на планове, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите за опазване на защитените зони от Натура 2000, е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие.
Още през юли РИОСВ уведоми кмета на общината за задължителните процедури, на които подлежи плана. В община Поморие попадат няколко потенциални защитени зони: “Поморийско езеро”, малка част от “Емине” и “Камчийска планина” по Директивата за опазване на дивите птици, “Поморие”, “Ахелой-Равда-Несебър”, “Айтоска планина” и “Камчийска и Еменска планина” по Директивата за опазване на местообитанията. Регионалната инспекция счита, че одобряването на проекта следва да бъде прекратено за започване на необходимата процедура по Оценка на съвместимостта с предмета и целите на опазване на защитените зони от “Натура 2000”. При неизпълнение на изискванията, от инспекцията ще сезират областния управител за обявяване решението на ОбС по проекта на ОУП на община Поморие за незаконосъобразно.


Прочетено: 3640 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджанска гора Конкурс прическа Бургас 2009 Сладурани с ЛЕГО Семейство на плажа бял минзухар Фонтаните на Град Монтата-BG Конкур глазами зрителя Конкурс прическа Бургас 2009 Аз с майка и татко газ 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development