Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Зеленчуковата борса ще бъде изрината



14 Януари 2008, Понеделник





Новото тържище върху 10 декара ще е на ул."Крайезерна", недалеч от досегашната гнусна гледка, наследена от Йоан Костадинов, ще отвори през лятото

Зеленчуковата борса ще бъде изрината. Заради реконструкция на главния водопрод, който преминава по улица "Одрин" огромната клоака, която будеше само възмущение у гражданите, ще бъде премахната. Новата модерна зеленчукова борса ще  бъде изградена по европейски модел, проектът ще бъде зает от европейски град с мащабите на Бургас и ще е съобразен със Закона за стоковите борси и тържища. Тя ще бъде разположена върху 10 декара общинска земя на улица "Крайезерна", в близост до сегашното тържище.
316 000 лева е оценката на терена, той ще влезе в активите на  "Бургаски пазари", и ще представлява апортната вноска на общината в новото предприятие. До 15 февруари наемателите ще трябва да напуснат борсата, фирма БКС ще заравнява терена, съобщи кметът Димитър Николов.
Два милиона лева ще задели общината за строежа от олекотени конструкции и до лятото на 2008-а трябва да е готова.
Очаква се общинският съвет да одобри инвестицията на следващото си заседание. В момента общинското дружество "Бургаски пазари " е собственик на самата борса, но по неясни досега причини я беше  отстъпила като терен на фирма наемател  ЕТ "Нели-Иван Сарафов". По договор наемателят не е имал задължение да прави инвестиции, каза кметът. Плащал е само по 2 500 лева наем на месец. По неофициална информация зад тази фирма стои бившият общински съветник Найден Милков, който обаче не може да бъде открит за коментар. С неговото име се свързва нелегалният паркинг в Меден рудник, който беше разграден миналия месец, както и нерегламинтираните приходи от друг паркинг - в центъра до хотел "България". И в трите случая става дума за стопанисване на общински терени с благословията на екскмета Йоан Костадинов. Колко безотчетни пари са направили трябва да установи прокуратурата.
В информационния масив на "Дакси" срещу ЕТ"Нели-Иван Сарафов" стои името на 36-годишния Иван Петров Сарафов, който е едноличен собственик.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2139



Прочетено: 4916 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Гараж на село Международен Семинар на фризьорите София камини Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Община Бургас Pepi Странджа Нова професия Машините на Леонардо pepi Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development