Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Зеленчуковата борса ще бъде изрината14 Януари 2008, Понеделник

Новото тържище върху 10 декара ще е на ул."Крайезерна", недалеч от досегашната гнусна гледка, наследена от Йоан Костадинов, ще отвори през лятото

Зеленчуковата борса ще бъде изрината. Заради реконструкция на главния водопрод, който преминава по улица "Одрин" огромната клоака, която будеше само възмущение у гражданите, ще бъде премахната. Новата модерна зеленчукова борса ще  бъде изградена по европейски модел, проектът ще бъде зает от европейски град с мащабите на Бургас и ще е съобразен със Закона за стоковите борси и тържища. Тя ще бъде разположена върху 10 декара общинска земя на улица "Крайезерна", в близост до сегашното тържище.
316 000 лева е оценката на терена, той ще влезе в активите на  "Бургаски пазари", и ще представлява апортната вноска на общината в новото предприятие. До 15 февруари наемателите ще трябва да напуснат борсата, фирма БКС ще заравнява терена, съобщи кметът Димитър Николов.
Два милиона лева ще задели общината за строежа от олекотени конструкции и до лятото на 2008-а трябва да е готова.
Очаква се общинският съвет да одобри инвестицията на следващото си заседание. В момента общинското дружество "Бургаски пазари " е собственик на самата борса, но по неясни досега причини я беше  отстъпила като терен на фирма наемател  ЕТ "Нели-Иван Сарафов". По договор наемателят не е имал задължение да прави инвестиции, каза кметът. Плащал е само по 2 500 лева наем на месец. По неофициална информация зад тази фирма стои бившият общински съветник Найден Милков, който обаче не може да бъде открит за коментар. С неговото име се свързва нелегалният паркинг в Меден рудник, който беше разграден миналия месец, както и нерегламинтираните приходи от друг паркинг - в центъра до хотел "България". И в трите случая става дума за стопанисване на общински терени с благословията на екскмета Йоан Костадинов. Колко безотчетни пари са направили трябва да установи прокуратурата.
В информационния масив на "Дакси" срещу ЕТ"Нели-Иван Сарафов" стои името на 36-годишния Иван Петров Сарафов, който е едноличен собственик.

http://www.factor-bs.com/newsSingle.php?article=2139Прочетено: 3482 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
2
зеле
11.08.2008 16:24
0
Хайде кога ще изринете гнусната борса наследена от йоан костадинов? ние производителите отдавна чакаме това.
стига с тия фалшиви и мафиотски игри които се играят на старата борса.ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ И НЕХОДЕТЕ ТАМ - НОВАТА БОРАСА Е ЧИСТА И ЧАКА НАС!
1
16.01.2008 06:18
0
най-после


Снимки от Бургас
Добави снимка
пазач Конкурс прическа Бургас 2009 Българско село Разоран двор, угар Конкурс прическа Бургас 2009 Графила 2009, Бургас морето в началото на новата година БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Летен театър pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development