Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Какъв ден е днвс? Системите на Бургас-Алксандруполис ще бъдат съсредоточени изцяло в индустриалната част на града17 Февруари 2008, Неделя


Автор: kopanarkovГ-н kopanarkov преразкава по мейла: Абсурно е да се говори за колапс ма туризма в Бургас, при положение, че по принцип такъв няма. За неуспехите ма разпокъсания бизнес на града и за нелепото начало на управлението на новата кметска администрация, кяото тръгна неподготвена едва ли са виновни "тръбите" на на петролопровода Бургас – Александуполис. В този смисъл звучат коментарите на пред Агенция „Фокус” на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев.

Както той е съобщил системите на петролопровода ще бъдат съсредоточени изцяло в индустриалната част на града и няма да има нови терени, които да се използват в туристическата част на общината и околните населени места.  Бургас в моменат е с разбита "туристическа част". Вместо нови и качествени места за развлечения, които да съчетаят традиция и култура с бургаски хъс за купон - заведения, клубове, зелени площи, галерии, концертни зали, др.,  в града се строят бизнес и/или жилищни сгради на абсурни места или се пръскат грешни пари за фойерверки и съмнителни концертни изпълнители. За пример вземете няколкото обекта, които се "издигнаха" до Автото и закриха гледката към морето. Докато мъдрите се намъдруват - лудите се налудуват и май инициаторът на тези строежи, за които се говори, че е в Общински съвет ще  надскочи друг свой колега в същия съвет, който към момента само дразни със светлинен лъч. Дори и на мястото на неугасващата светлина да изскочи висока сграда, тя ще пречи на града много по-малко от полустъклените къщи на мястото на Орион.
Но да се върнем към днешния ден - ентусиазъм - Йок! Дори и върлите противници на тръбопровода все още отрезняват от забраната за употреба на алкохол.
Както Агенция Фокус съобщава по-нататък зам.министър Рогачен е изрекъл: “Тръбите ще преминават в сервитута на съществуващия в момента нефтопровод водещ до Лукойл – Нефтохим и няма да бъдат засегнати нови земи. Трасето няма да касае нови терени около морето. Тук се спекулира със страховете на хората. Всичко като инфраструктура съществува и сега, само се изгражда една допълнителна тръба. Освен това, искам да отбележа, че например нефтопроводът Баку – Джейхан, излиза в Средиземно море в туристическа част на Турция. Там не се забелязва никакъв отлив на туристи. Тази истерия покрай туризма е продиктувана от целите, за които преди малко говорих”.
Ако непрекъснато повтаряме, че ще има отлив на туристи, накрая ще вземем да извикаме дявола и да се получи такъв отлив, без да има основание за това. Нашият туристически бранш губи много повече от презастрояването, липсата на пречиствателни станции, прилежаща инфраструктура и лошото обслужване, отколкото от такива проекти.
Автор на оригинала: Надежда БОЧЕВАПрочетено: 5156 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
2
sisilota
18.02.2008 02:00
0
Забравих да спомена, че въпросните коментари за развиването на туризмът в гр.Бургас и застрояването му от бизнес и блокове всякакви е заради управлението на предният кмет който явно имаше изгода някаква и не направи нищо през своето управление ./даже си направи накрая на мандата изгодни строителни обекти/
За мен е ясно, че ще има застрояване и унищожаване на зелени площи и някой ще има голяма печалба от това ,но предпочитам този начин пред това чужда държава да печели на наш гръб ,да ни дават малката сума пари а да развалят природата навсякъде.
Сигурна съм че сега след като кметът се смени и моят любим град ще започне да се разширява и развива .
1
sisilota
18.02.2008 01:50
0
Това ваше изказване има само няколко истини и една голяма заблуда и лъжа .Става дума за това с въпросният петролопровод .Защо трябваше да се слага тази тръба и това разтоварване на петрол толкова близо до града и на кой му е изгоден този бизнес с петрол /със сигурност не и за българите/ Още когато подписваха и приеха в парламента нямаше никаква подробна информация и всичко се потули набързо за да не разберат хората.
Както чух днес изказване на един човек с явна изгода от тръбата "достатъчно бил заводът Кроношпан, Нефтозаводът и базата на Лукойл и какво щяло да пречи петролопроводът "
Е това е супер нагло за всички които си мислят така .Ние тук в Бургас да не сме някаква измет и да ни слагат всякакви бълващи отрови и вреди .Ми що не вземете да построите де що си поискате и да ни затрупате от подобни "бизнес инвестиции " и заводчета разни ?
Я вземете се замислете малко, че има хора дали си живота за да ни освободят от турско робство за да може поколението на България да запази своята родина чиста и неопетнена .За съжаление явно е било напразно, а на всичко отгоре тези които подписват нашата съдба/видните политици/ и тази на България с какви очи ходят да им се кланят и почитат всички загинали за нашата мила родина .
СРАМ И ПОЗОР ЗА ВСИЧКИ КОИТО НЕ МИЛЕЯТ ЗА РОДИНАТА СИ.
КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ЗА ДА СИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ?


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цветя wellcome to bourgas Созопол жажда за светлина Ремонтира носачи BMW Старото пристанище късче от Морската градина Община Бургас къща над р-нт pepi ll
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development