Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Референдумът в Бургас се провали, в Нови хан - не



Ключови думи:
17 Февруари 2008, Неделя





На 17 февруари в страната се проведоха два местни референдума - в Бургас и в Нови хан.
Активността на бургазлии на референдума за петролопровода "Бургас-Александруполис" към 19.00 часа е 26 процента. Гласувалите към този час са 49 135. Това съобщи Светла Каменова от общинската избирателна комисия (ОИК).
Въпросът, на който гражданите на Бургас трябваше да отговарят, е: "Одобрявате ли изграждането на петролопровода Бургас - Александруполис, с трасе на тръбопровода и с инсталации, разположени на територията на община Бургас?".
Право на глас имаха 188 774 души при общо 222 208 души население на община Бургас. В допитването трябваше да се включат поне 50 процента плюс един от гласоподавателите, за да бъде то валидно, припомниха от ОИК.
"Референдумът за нефтопровода беше замислен като политическа акция срещу управляващите и се провали точно като политическа акция", заяви пред БНТ министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Според него ако гражданите на Бургас са възприемали референдума като екологична акция отношението им щяло да е друго. "Референдумът не е крах за бургазлии, а за ГЕРБ и Атака, които го организираха. Днес бургазлии гонят Михаля и то за собствена сметка, за сметка на данъкоплатците на Бургас и аз много се надявам, че организаторите на този политически акт ще внесат обратно в бюджета на общината средствата, които днес бяха изразходвани", допълни Петър Димитров.
Референдумът за закриване на хранилището за радиоактивни отпадъци край село Нови хан е приключил, като 61,3 на сто е активността на жителите на селото, съобщи за БТА кметът на селото Сашка Ненова. Това е над изискваните 50% плюс един глас. Общо 1221 жители са отговорили на въпроса "Да се затвори ли веднага и да се започне незабавна ликвидация на хранилището за радиоактивни отпадъци край село Нови хан?".
Местната управа смята, че хранилището е изградено неправомерно преди повече от 40 години, вече се е изчерпало и от него се замърсяват както реките Габра, Лесновска и Търнавска, така и питейната вода и се намира в сеизмичен район.

http://www.bravoburgas.com/show_news.php?id=13864


Прочетено: 2275 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД Камини CLAM Труженики моря Глухарчета Във висините Воробей от страха полез на стенку Залез Международен Семинар на фризьорите София МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Театър за драма. опера и балет, Бургас ПЕПИ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development