Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

5 дни с руската култура



Ключови думи:
01 Март 2008, Събота





От утре – 5 дни с руската култура 29.02.2008 Академичният ансамбъл за песни и танци при Министерството на вътрешните работи на Руската федерация с главен диригент ген.-майор Виктор Елисеев ще изнесе голям концерт утре вечер в операта.

Мащабната проява ще сложи началото на Дните на руската култура в Бургас, организирани за трети път от общината и почетното руско консулство. Тази година празниците са посветени на 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство. Това важно събитие е вдъхновител и на конкурса за детска рисунка под ръководството на Алла Стоянова, който финализира също утре с изложба в Художествената галерия „Петко Задгорски”. Откриването е от 15.30 часа.
Пак там са планувани поетичният спектакъл “Здравствуйте, братушки ....!” със специалното участие на актьора Иван Налбантов и моноспектакълът на Николай Атанасов “Да си спомним за Висоцки”.
На 2 март, в неделя, културният календар е дообогатен с руско кино. Организаторите са подбрали два филма, които без да претендират за изключителност, следват традициите киното да изобразява войната във всичките й аспекти. Комедията „Голямата любов” на Дмитрий Фикс ще бъде показана в 17.30 часа, а военната драма „Пробив” на Виталий Лукин – в 19.30 часа. Мястото е Домът на културата “ЛУКОЙЛ –Нефтохим Бургас”.
Дните на руската култура в Бургас ще закрие генералният консул Анатолий Щелкунов, който се очаква да пристигне за фотодокументалната изложба “Владимир Путин в България “, подредена във фоайето на Дома на нефтохимика, откриването е в 11.00 часа.

Организаторите съобщават, че входът за всички прояви е свободен.
Вестник „Черноморски фар“ е медиен партньор на руските празници.



Прочетено: 2673 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 За Майсторите!!!!!!! Алуминиеви парапети Промоция Роза Мишка Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Весела Странджа, Бръшлян ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Бургас, ФЛОРА 2008 аз  като бебе с майка ми моите цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development