Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Шестима европейски депутати ще участват в организирана от БСК дискусия за търговските приоритети на България и ЕС



16 Март 2008, Неделя





Делегация на Комисията по международна търговия в Европейския парламент ще посети България от 16 до 20 март. Икономическото развитие на България и по-специално това на Черноморския регион и пристанищата ще бъдат основни теми по време на посещението.  Инициатор на посещението е българският евродепутат г-жа Маруся Любчева.
На 17 март делегацията ще участва в кръгла маса в Бургас под надслов "Българските черноморски общини и политиката на ЕС за сътрудничество в региона на Черно море”, организирана от българските черноморски общини.
На 18 март членовете на ЕП ще се срещнат в Народното събрание с български народни представители и председатели на комисиите по външни работи, по европейски въпроси, по икономическа политика и по околната среда и води. Срещата ще бъде председателствана от заместник-председателя на Комисията по икономическа политика г-н Петър Кънев.
Същия ден, 18 март, от 17 часа, депутатите ще участват в дискусия "Международна търговия – приоритети на България и Европейския съюз", организирана от Българска стопанска камара.
В дискусията ще участват зам.-председателите на БСК Георги Шиваров и Камен Колев, Димитър Бранков – главен директор „Индустрия и околна среда”, Веселин Илиев – главен директор „Международно икономическо сътрудничество”, както и представители на членуващи в Камарата браншови организации, като: Румен Атанасов – председател на Камара на електротехниката в България, Милена Атанасова – председател на Камара на производителите на лекарствени продукти, Олга Шишкова – представител на Българска асоциацията на металургичната индустрия, и Борислав Георгиев от Асоциацията на производителите на велосипеди.
Сред дискусионните теми ще бъдат:
• Механизми за въвеждане на вносни мита за стоки, произведени с повишени норми на вредни емисии;
• Отражение на мерките за търговска защита върху индустрията,
• Азиатският натиск върху някои сектори на икономиката,
• Вносът на химикали за производство на медикаменти и др.
За резултатите от дискусията ще бъде разпространена информация на 19 март.


Прочетено: 2727 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
грее грее xx Бодил край Ясна поляна pepi БГ СМЕШКИ Бургас, ФЛОРА 2009 докато ние спи, те творят Почистваща фирма Варна Лампа МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development