Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

4 златни ритона на Винария



Ключови думи:
28 Март 2008, Петък





4 награди «Златен ритон» присъди комисията, която оценяваше претендентите за отличията на ВИНАРИЯ 2008.  Националните дегустации на вина и спиртни напитки -  конкурсът за българските винени «Оскар»-и, се провежда от Националната лозаро-винарска камара, която заедно с Международен панаир Пловдив е съорганизатор на Международната изложба за лозарство и винарство.  Призът «Златен ритон» е учреден от Международен панаир Пловдив и е най-високото отличие за българско вино.

 За първи път през последните години даваме толкова много златни ритони, заяви Пламен Моллов, председател на УС на Националната лозаро-винарска камара. Изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов връчи наградите на победителите.

С най-висок успех – 86.16 точки от максимум 100, спечели своя «Златен ритон» «СИС Индъстрийс» за вино «Каберне собствени лозя», реколта 2007 година. В раздела «Бели вина – последна реколта» призът отиде при «Черноморско злато» за «Шардоне», партида 3, което получи 86 точки. Сред белите вина от стари реколти най-добро се оказа «Шардоне Тракийска низина 2006 г.» на изба «Едоардо Миролио» с 85.3 точки. Със същия резултат «Златен ритон» бе присъден на «Мерло», партида 0106М, произведено от «Терра Тангра», което се състезаваше в категорията «Червени вина-стари реколти». Голям златен медал при ракиите взе «Бургас 63 барел», партида 3, на «Черноморско злато».   

109  златни медала бяха връчени на традиционния бал «Вино и любов, любов и вино», който събра над 800 изложители и гости в палата 3 на  Международен панаир Пловдив.  Най-много отличия  имат  избите «Черноморско злато»  (22 златни медала и 1 бронзов), «Катаржина Естейт»  (13 златни и 5 сребърни) и «Терра Тангра» (12 златни и 4 сребърни).  Медалите връчиха министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил, неговият македонски колега Ацо Спасеноски, областният управител на Пловдивска област Тодор Петков и кметът на Пловдив Славчо Атанасов.

За първи път Националната лозаро-винарска камара даде дипломи на български производители, получили медали и отличия на международни конкурси, за да стимулира тяхното участие в престижни състезания. Най-успешно е било представянето на  «Терра Тангра».

Наградата на бъчвата, която  Националната лозаро-винарска камара дава на фирмата с най-много призове на ВИНАРИЯ, отиде при «Черноморско злато».  «Винпром Карнобат» и «Катаржина Естейт» получиха «Златна бъчва», специален приз на вестник «Пари» за най-големи инвеститори в бранша.

838 проби – 747 на вина и 91 от ракии и винено бренди, бяха представени на Националните дегустации на вина и спиртни напитки, които се проведоха от 2 до 10 март в Международен панаир Пловдив. 49 фирми, сред които 7 нови, се надпреварваха за отличията на ВИНАРИЯ 2008.

556 фирми от 32 държави  участват в 16-ото издание на Международната изложба за лозарство и винарство,  което се провежда от 26 до 29 март в панаирния комплекс в Пловдив.

 



Прочетено: 2929 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Декоративната кула до хотел Spirit of Burgas kupi dari Черноморец Бургас pepi pepi Цвят на череша с пчели Хозяин причала розичка тошко Списание Влъхвите pepita
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development