Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Увеличаване на туристите от Русия и на бизнес пътуванията към България през следващите няколко години



Ключови думи:
06 Април 2008, Неделя





Увеличаване на туристите от Русия и на бизнес пътуванията към България през следващите няколко години - това прогнозира г-н Андре Гриби от Швейцария на среща с Управителния съвет на Съюза на инвеститорите в туризма. Според него ще намаляват туристите от Великобритания, но ще се засилва интереса на българите към родните ни курорти. Потенциалът „Европа" не се използва достатъчно, а това е резерв, който крие значителни възможности за увеличаване на приходите от туризъм в България. Ще нараства интереса към организиране на семинари и team building в българските курорти. Българският клиент ще става все по взискателен, ще иска разнообразие и ще изисква много по- добро обслужване, защото от ограничен, той се превръща в потребител с много възможности за избор.
Според г-н Гриби е отминало времето на дългите почивки веднъж или два пъти в годината. Динамичният съвременен човек предпочита да се възползва по-често от кратки пътувания, разпределени по всяко време на годината. Тази тенденция би трябвало да предизвика промяна в маркетинговата стратегия на хотелиерите. Туризмът все повече има нужда от атракции и то такива, които правят дестинацията различна от останалите, затова предложенията към туристите трябва да са уникални. Съветът на г-н Гриби към българските инвеститори е: „Инвестирайте или в ниски сегменти ( тризвездни хотели с добро разположение) или в луксозни ваканционни селища с голф, тенис и спа. Избягвайте всичко останало по средата. Обърнете повече внимание на екстериора и функционалността. Обърнете изключително внимание на мениджмънта на връзките с клиентите. Накарайте клиентите да се връщат при вас. За да се постигне това, поведението на персонала ще бъде решаващо. В близко бъдеще парите ще са в туризма, а не в недвижимите имоти."

* * *
Г-н Андре Гриби е експерт в туризма и финансите с двадесетгодишен опит в хотелиерството и ресторантьорството, неговата компания Swiss Tourism Management консултира правителства, туристически организации и фирми в Европа и Азия. В началото на май представители на Съюза на инвеститорите в туризма ще проучат швейцарския опит в създаването на брандове, в менажирането на националната реклама и в публично-частното партньорство. В началото на юни швейцарски журналисти ще посетят хотелите на членовете на Съюза на инвеститорите в туризма по Черноморието.



Прочетено: 2583 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
само черноморец бургас Бургас, ФЛОРА 2009 За Майсторите!!!!!!! Декоративната кула до хотел Тройно дестилирана украинска водка Стилът на знаменитостите Краси Йордановден 2011, Бургас - от Тина моите цветя Spirit of Burgas Светла Кокили за Строителите-супер НОВО!!!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development