Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаските състезатели по Информатика с атрадиционно силни. Бургас ще бъде домакин на националната олимпиада по информатика от 18 до 20 април



Ключови думи:
12 Април 2008, Събота





От 18 до 20 април 2008 г. в Бургас ще се проведе Националния кръг на ХХІV–та ученическа олимпиада по информатика. Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието-Бургас, Съюз на математиците в България.

Бургаски свободен университет ще предостави своите зали за провеждането на олимпиадата.
       Участниците са разпределени в пет възрастови групи :
      • Група А - 11-12 клас
      • Група B - 9-10 клас
      • Група С - 7-8 клас
      • Група D - 6-ти клас
      • Група E - 4-5 клас  

Олимпиадата се провежда в два последователни дни при условия на анонимност, еквивалентни на условията при приемен изпит в гимназиите и университетите. Класираните на първите 10 места ученици ще бъдат включени в разширения ни национален отбор по информатика, за участие в международната олимпиада, която ще се проведе през 2009 година в България, град Пловдив.

В рамките на националния кръг на олимпиадата за групи А и С, е включено и Национално състезание по информатика за групи B, D и E, посветено на 110-годишнината от създаването на Съюза на математиците. То ще се проведе в един ден - 19 април 2008 г.
Пресконференция за организацията и провеждането на Националния кръг на олимпиадата по информатика ще бъде организирана на 18 април 2008 г. от 11.00 ч. в Заседателната зала на Община Бургас.

Ще припомним, че бургазлията Деян Симеонов се завърна миналата година със златен медал. Той завърши математическата гимназия в Бургас и продължи образованието си в Математическия факултет на Софийския университет.
Тогава баща му Станислав Симеонов, доцент по информатика в Свободния университет в Бургас, заяви, че синът му е сбъднал неговата мечта, защото той е бил резерва в отбора на България за олимпиадата по математика през 1980 г. Деян беше приет в няколко световни университета в САЩ, Великобритания и Германия, но предпочете да продължи образованието си в България в СУ.

Желаем успех на участниците от Бургас, а и на другите. Стискаме им палци и както се казва Let the force be with You.

Кметът Димитър Николов няма да се явява на Олимпиадата по Информатика, но затова пък ще внесе над 20 точки по дневния ред на заседанието на Общински съвет, както ще прочетет след малко.



Прочетено: 4356 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Предлагаме инкубатори за люпене на яйца В солнечный день Созопол. морето отгоре е по-забавно и по-безопасно Созопол Източнокатолическата черква моите цветя Жълтурче.jpg Бургас, ФЛОРА 2008 Конкурс прическа Бургас 2009 през гората, до морето
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development