Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Слънце и дъжд в картини от една изложба - галерия Бояджиев, Бургас



Ключови думи:
12 Април 2008, Събота





Изящните картини на Павел Митков ще останат в галерия “Бояджиев” до 5 май.
Какво ли няма в картините на Павел Митков, който от сряда отново влезе в бургаската галерия “Бояджиев”! Изящни силуети на жени, контрастиращи морски пейзажи, незнайни кафенета, къщи от български села, макове, лалета и слънчогледи, зиме и лете – впечатлява не толкова изобилието от теми, колкото тяхната интерпретация и желанието на художника да види красотата.
Две от картините сияйно светят в центъра на експозицията, тях не може да не ги забележите - “Боженци” и “Пролет”. Има други, които спират дъха с внушението за окъпани от дъжд улици. “Мак с черга” или “Зарево”, “Лалета” или “На разсъмване” почти стръвно издават авторовия пиетет към  всичко родно, желанието му да преплете в едно традиции и съвременност.
Павел Митков за втори път гостува на галериста Стефан Бояджиев, с когото се познават от 10 г. 31-годишният художник живее и твори в София, но не се ограничава само в столичното пространство. След Бургас идната седмица той заминава за Германия, където също открива изложба.
На 5 май галерия “Бояджиев” ще покаже литографии на английски художници от ХIХ век, а на 19 май с творбите на Веско Радулов ще бъде отбелязан 13-ият рожден ден на артсалона.

Пълният текст
http://www.factor-bs.com/news-2910.html



Прочетено: 7891 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Зима в Странджа hannah montana тръби и инсталации Wall! Лувъра, Париж - от Бутик Конкурс прическа Бургас 2009 Залив край Созопол Йоан Костадинов евро 2008 Първа пролет наближава, кокичета в двора културен център лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development