Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Чакаме пак Дни на австрийската култура



15 Април 2008, Вторник





За трети пореден път в Бургас ще има Дни на австрийската култура, съобщи за „Черноморски фар“ Благовеста Рядкова, председател на сдружение „Приятели на Австрия в Бургас“ и главен вдъхновител на проявата.


Предвижда се началото да бъде дадено с уъркшопа „По следите на Австрия, за да не остане загадка”, плануван за 29 април. Семинарът, който ще обедини преподаватели по немски език, е организиран със съдействието на Ресурсния център към Гьоте институт в София и цели споделяне с опита на австрийските педагози-филолози. Проявата се реализира с любезното домакинство на Регионалната библиотека “П. К. Яворов” в залата на „Булаир” 10, където вечерта с изложбата „Картини от Австрия” официално ще бъде даден старт на международната инициатива.
„Често са ме питали – защо точно Австрия?… Отговорът е прост – австрийската класическа музика наистина е образец в жанра. Австрийската литература, кино, театър… - също. Гледах преди месец спектакъла на “Риголето” в бургаската опера. Залата беше пълна с ученици от елитна бургаска гимназия, децата бяха интелигентни и възпитани. След първите 30-40 мин, след като досадата, породена от непознаването на тази музика, надделя над старанието за “добро поведение”, шуменето стана непоносимо! Това са нашите деца и ние трябва да ги научим не да “пазят поведение”, като отидат на опера или на класически концерт, а да слушат и търсят тази музика, която всъщност е фундаментът на музиката”, обясни Благовеста Рядкова. Тя смята също, че тъкмо културните празници могат да приобщят повече и по-пълноценно народите един към друг.
В програмата са включени още изложба на детски рисунки, филмова игра, тематично подчинени на “Любовта към героя” и “Децата играят, рисуват и четат с Бамби”. В деня на закриването на 2 май в зала “Проф. Иван Вульпе” ценителите на класическата музика ще имат щастието да слушат Камерен концерт на струнно трио в състав Божидара Кузманова – цигулка, Аксел Кирхер – виола и Луис Цорита – виолончело. В програмата са включени творби на Хайдн и Моцарт.
Сдружение “Приятели на Австрия в Бургас” съществува от 1992 г. и оттогава то е в обсега на Посолството на Австрия, което подкрепя дейността на организацията. Факт е, че Дните на австрийската култура през 2006 и 2007 г. преминаха под патронажа на посланика – Негово превъзходителство д-р Карл Дийн. Тази година щафетата поема новият посланик Клаус Фабиян.



Прочетено: 3065 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя Бургас., ФЛОРА 2008 Великолепието на Париж от Бутик евро 2008 камини всичко за отопланието Йордановден 2011, Бургас - от Тина булка от Бургас Детски къщи Teddys house палма Фонтанът на площад След баня
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development