Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Някои куки са много лоши мутри



Ключови думи:
15 Април 2008, Вторник


Автор: Х. Георгиев К.



Полицай от Криминална в Бургас е арестуван за подпомагане на престъпната група на Петър Биберов - Кюфтето, съобщиха от полицията.


Дойде време и някой от нещата на които се закачат разни неща* да изгърми. Е не става само да гълташ кинти, иска и малко дискретност. Недосегаеми няма! Вечното оправдание - "ние ги хващаме, но съдиите и прокурорите ги пускат" някак си се разми в последните дни. Как няма да ги пускат, като преди да ги хванете им казвате да си пооправят бакиите и да кротуват. Изпичат си работата, лежат един ден на топло, черпите ги с кифли и после айде - кой от къде е. Оказа се, че полицаи на висок пост са фенове на добрата скара и по-конкретно на кюфтетата, които от своя страна също са благодарни. Тези кюфтета не са от ония прословути депутатски, но пак на фона на немотията вършат работа. "Е какво да правят полицаите с тея ниски заплати" , ще кажат много хора - еми да си търсят по-добре платена работа. Това е МВР, не е бира-скара. Който иска да лапа да ходи на барбекюта у съседите. Защо всеки който иска да постъпи на работа още при подписването на трудовия договор си мисли, колко време ще е нужно да се светне в далаверата? Защото това е България. За жалост системата на МВР е така устроена, че или работиш до края на живота си и понасяш разочарованията и недостатъците, или се изхитряш и се прикрепяш към някои от платежоспособните бизнесмени** за да си цоцкаш. Абе аланколу, би казал един известен водещ, къде ти беше разума? Да не остана във фуражката  у дома, докато ти прибираше парите? Ами ти си взимай парите, ама не прави за резил колегите, които работят с теб. Те също взимат, ама ти се самозабрави. Явно четири години не стигат, за да се научиш да правиш врътките като хората. Абе, карай напред, казват французите, за следвашия живот да знаеш, да не я правиш тая грешка. Не да не взимаш пари де, а да се научиш да ги взимаш без да те гепят. Скари и след 1000 години пак ще има, ама да се надяваме поне, че по-малко ще са ония дето ще са лакоми и все ще искат двойна порция.

Нека да отдадем почест и на малцината, или по скоро на тези които се броят на пръстите на едната ръка, отдали живота си на МВР. Тези, чиито семейства останаха без опора, тези които пренебрегват семействата си за да служат, тези, които пропускат рожденнните дни на децата си, за да работят за родината, тези които едвам издържат семействата си с малка заплата. Браво на Вас, и жалко за Вас! Колегите ще ви нарекът глупаци, семействата ви ще са често недоволни, приятелите ви ще изкарват за 1 седмица толкова, колкото вие за един месец, но Вие продължавайте смело и безрасъдно да работите безкористно за България, защото само вие давате смисъл на думи като чест, справедливост, гордост, достойнство, дълбоко забравени от масата, но много нужни на нацията.


Речник: *куки
              **мутри


Прочетено: 3496 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА бункер Welcome централна градска тоалетна жълто  Eroapteka Казан за топло Градините на Версай от Бутик Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан орел Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development