Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА - БУРГАС



Ключови думи:
20 Април 2008, Неделя





 резултат на задълбочени и целенасочени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия са установени извършителите на серия от палежи на сгради и автомобили, разположени на територията на Централна градска част и к-с «Изгрев» - това са : 19 годишния Д.В. от с. Банево и 40 годишния Л.В. от Бургас. Същите са криминално проявени / извършители на кражби, грабежи, палежи и др./ и са без постоянен адрес. По случая е образувано досъдебно производство, към което до момента са възобновени и приобщени общо седем досъдебни производства, образувани за последните шест месеца. Проверяват се в детайли данни за извършени палежи на общо 14 автомобила и четири постройки, разположени на територията на Бургас. За времето от 15.04.т.г. / когато е задържан Д.В./ до 18.04.т.г. са събрани множество преки и косвени доказателства относно авторството на престъпните деяния. В хода на разследването са проведени детайлни следствени експерименти, огледи, разпити на свидетели. Назначени са : съдебно-химични експертизи, както и съдебно-психиатрични експертизи на извършителите. В резултат на това е установено, че извършителя Д.В. е вменяем, а Л.В. страда от тежка форма на шизофрения, но към момента е в добро състояние. Спрямо двамата е наложена постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража» от Бургаския окръжен съд. Насрочено е дело в Районен съд - Бургас за разглеждане на психическото състояние на Л.В. и евентуалното му настаняване за лечение в псхиатрично заведение.

На 19.04.т.г. около 16.30 ч. в РПУ Айтос е получено съобщение от 54 годишен айтозлия за това, че около 11.40 ч. на същата дата, 55 годишната му съпруга е намерила трупа на майка си - К.З., 81 годишна, в тоалетната на дома й, разположен на ул. «Владимир Заимов» в града. При пристигане на местопроизшествието е установено, че трупът на К.З. се намира в леглото в стаята, с множество наранявания по главата. От проведения разговор с дъщерята на починалата жена е констатирано, че след намирането на трупа на майка си, същата се обадила на съпруга си и двамата заедно преместили възрастната жена на леглото, като преди това я измили и облекли с нови дрехи. От извършения оглед е установено, че тоалетната също е измита, като всички вещи и предмети, имащи отношение към случая са подредени и поставени по местата им. Първоначалните заключения на съдебния лекар са : че смъртта е настъпила вследствие нанесени множество удари с твърд предмет по главата. Трупът е откаран за аутопсия в МБАЛ Бургас. Предстои извършването на допълнителен оглед. Работата по случая продължава от служители на РПУ Айтос и сектор «Криминална полиция» при ОДП Бургас. 
На 19.04.т.г. от шкаф от съблекалнята на спа - центъра в «Балнеохотел» - Поморие е извършена кражба на 1 600 щатски долара, 500 евро, 700 лева и 35 000 казакстански тенге / около 240 евро/, собственост на 40 годишен казакстански турист. Установено е, че шкафчето, ползвано от казакстанеца е отворено по неустановен до момента начин. Работата по случая продължава от служители на РПУ Поморие.
На 20.04.т.г. около 02.30 ч. в РПУ Карнобат е получено съобщение от 58 годишен карнобатлия, живущ на ул. «Екзарх Антим I», за това че се е събудил от мирис на дим и е установил, че входната врата на къщата в долната си част гори. Карнобатлията потушил сам огъня. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на РПУ Карнобат.

 



Прочетено: 2647 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Часовникът на Инкубатори за люпене на яйца Конкурс прическа Бургас 2009 БЪДИЩЕ Четвърти рожден ден Забранено за нудисти Конкурс прическа Бургас 2009 Приятелки в три цвята Пътна помощ - ADAC късче от Морската градина Змийския остров - Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development