Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Дебат в ЕП относно визовия режим със САЩ



Ключови думи:
24 Април 2008, Четвъртък





Европейският парламент днес проведе дебат в Страсбург по повод преговорите между ЕС и САЩ за премахване на визовия режим. Това стана, след като миналата седмица Съветът даде мандат на Комисията да води преговори със САЩ за постигането на споразумение по въпроса до срещата ЕС-САЩ на 12 юни.
Говорейки от името на Съвета, словенският вътрешен министър Dragutin Mate представи актуалното положение на нещата. Той подчерта, че е избран т.нар. "двоен подход", тоест Комисията има мандат да преговаря за всичко онова, което е от компетенциите на ЕС, докато страните-членки могат да обсъждат със САЩ въпросите, които спадат към тяхната сфера на компетенции.
Представителят на Комисията Jacques Barrot също говори за "двойния подход" и изтъкна, че Комисията ще следи за спазването на защитата на личните данни и личния живот на европейските граждани.
Изказалият се от името на ЕНП-ЕД Ursula Gacek (Полша) приветства даването на мандат за преговори на Комисията и отбеляза, че държавите-членки трябва да имат възможността да преговарят самостоятелно за получаването на най-добрите условия за своите граждани, но в същото време подчерта нуждата от обща европейска позиция.
Claudio FAVA (Италия), говорейки от името на ПЕС, изтъкна, че двустранните споразумения със САЩ са абсолютно неприемливи, тъй като визите спадат към сферата на компетенции на ЕС. Правителството на САЩ и някои държави-членки трябва да уважават политическото единство на ЕС и принципите на европейското право.
От името на АЛДЕ говори Sophia In "t Veld (Нидерландия). Тя изрази позиция, че изваждането от визовия режим трябва да важи за всички европейски граждани и изрази притеснение относно защитата на дактилоскопните данни.

 

 



Прочетено: 2603 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АНГЛИЯ Данил Тавия на границата с брега Площад Тройката, Бургас самолет Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol Конкурс прическа Бургас 2009 Гъбките pepi Конкурс прическа Бургас 2009 казан с тръжи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development