Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Павлин Димитров е новият главен секретар на МВР



Ключови думи:
01 Май 2008, Четвъртък





Досегашният главен секретар на МВР Валентин Петров беше уволнен и за временно изпълняващ длъжността бъше назначен комисар Павлин Димитров, досега директор на Областна дирекция на полицията (ОДП) - Бургас.
Това стана на заседание на Министерски съвет.  Четири часа по-късно президентът Георги Първанов подписа указа, с който по предложение на кабинета освободи Петров от длъжността главен секретар на МВР. С друг указ държавният глава назначи временно комисар Павлин Димитров начело на професионалното ръководство на вътрешното министерство.
За БТА комисар Павлин Димитров коментира, че е уведомен за решението на правителството да е временно-изпълняващ длъжността главен секретар на МВР. Той допълни, че има виждания за радикални действия, но в следващите дни ще може да ги обясни.

Ще припомним, че Павлин Димитров е една от уважаваните личности в Бургас.
Преди да стане шеф на Областна дирекция на полицията - Бургас от края на 2005 г, той беше директор на  ДНСП-София. 

Павлин Георгиев Димитров е роден на 11.06.1952г., с.Гложене, Ловешко. Той е завършил висше образование ВСШ-МВР София през 1972-1976 год. Работил е като следовател в периода 1976-1983 год. Бил е заместник-началник на РПУ “Правец” 1988-1992 год; началник на РПУ ”Ботевград” в периода 1993-1993 год. 1993-1998 год. работи като инспектор в РДВР София; началник е на РПУ “Етрополе” през 1998-1999 год.; началник “Личен състав” РДВР - София в периода 1999-1999 год. Работил е и като началник направление “Човешки ресурси” ДНСП София, след което е заместник - директор на ДНСП София и като директор на ОДП Бургас, която длъжност заемаше и досега.

Името на Павлин Димитров не е било замесвано в публични скандали, има репутация на служител, който спазва правилата и е дисциплиниран.
Димитров се доказа като професионалист в най-тежките дирекции, като спомогна ръстът на престъпността в Бургас и региона да бъде снижен чувствително. Именно при управлението на Павлин Димитров бургаската полиция събра доказателства, които бяха достатъчни за осъждането на наркобоса Димитър Желязков - Очите и групата му, макар присъдите от по около 4 години затвор да бяха далеч под очакваните срокове.


За сменята на Валентин петров: Вече бившият главен секретар на МВР Валентин Петров излезе в отпуск на 1 април по препоръка на Изпълнителното Бюро на БСП и на Станишев. Името му бе замесено в скандал, свързан с издаването на паспорта на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович, както и ареста на бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов. Бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов и депутатът от ДСБ Атанас Атанасов обвиниха Петров в това, че е покровителствал Иван Иванов. Самият Валентин Петров до днес беше в отпуск. Той минаваше за един от най-приближените до бившия вътрешен министър Румен Петков. После самият Петков призна, че именно кадровият му избор се е оказала най-голямата му грешка в МВР.



Прочетено: 4823 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 pepi Бургас, Богориди Пристанище Приморско созопол Цветя За Майсторите!!!!!!! Бургас, мостика Конкур глазами зрителя Черноморец-Поморие БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Раковини във въздуха
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development