Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Българи от цяла Испания се стекоха на ЕКСПО 2008 за Националния ни ден



25 Юни 2008, Сряда





Стотици българи, живеещи в Испания,  пристигнаха в Сарагоса специално за националния ден на страната ни на ЕКСПО 2008 и превърнаха 21 юни в истински празник. Някои бяха пътували повече от  300 километра, за да участват в него. Общо над 10 000 посетители минаха през  нашия павилион.

Проф. Боньо Лунгов  бе комбинирал в своя спектакъл танц, музика, пластични елементи и светлинни ефекти, за да покаже красотата на българския фолклор. От него се впечатли и министърът  на труда и емиграцията на Испания Селестино Корбачо, който партнираше на вицепрезидента Ангел Марин на тържествената церемония за отбелязване на Деня на България. Тя започна с вдигане на националните знамена на двете държави. После ръководителите на двете делегации се разписаха в почетната книга на ЕКСПО 2008. 

Благодаря на  Министерството на икономиката и енергетиката и на Международен панаир Пловдив, които подготвиха участието на България в Световното изложение, заяви в официалното си приветствие вицепрезидентът Марин.  „С авангардни изразни средства  нашата експозиция показва красотата и уникалността на българската природа. Очаквам тук да се родят интересни идеи за сътрудничество на представители на деловите среди с български партньори за общи проекти в областта на  опазването на природната среда”, добави Ангел Марин.  На испанския народ и на българите пожелавам да им върви по вода, завърши приветствието си вицепрезидентът, припомняйки, че  това пожелание е  символ на късмет и щастие.

Със същото приветствие се обърнаха към публиката Елица и Стунджи, които взривиха залата със своите изпълнения.   Публиката не пестеше аплодисментите си за младите певци, инструменталисти и танцьори от училище „Филип Кутев”, за артистите от НАТФИЗ и театър „Албена”. Национални знамена се вееха в залата, препълнена от наши сънародници, живеещи в Испания.

Панагюрското златно съкровище, представено с неговото първо копие,  грабна вниманието на официалната делегация при посещението й в  българския павилион. Гостите бяха впечатлени от дизайна и внушението на експозицията, показваща   природни забележителности,  водното богатство на страната  и нейната атрактивност като дестинация за СПА-туризъм.

„Хора, радвайте се на райския кът, наречен България. Благодарим на гостоприемна Испания. На всички, които работят за изпълнение на мисията на на Световното изложение „ЕКСПО Сарагоса 2008” – да ни върви като по вода”, написа в почетната книга на павилиона вицепрезидентът Ангел Марин.



Прочетено: 2956 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
газ 2 Община Бургас Попрошайка воробей Ботева Международен Семинар на фризьорите София Конструкция Флора Бургас 2009 Несебър Конкурс прическа Бургас 2009 Нова професия закачалки 2 лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development