Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаски танцьори с пореден успех на Световното първенство по Хип Хоп в гр. Бремен, Германия



15 Юни 2008, Неделя





Бургаските формации „Форсайт Крю” и „Ню Хоуп” се завърнаха от участието си в Световния шампионат по Хип Хоп „Bremen Hip Hop Days”, който се проведе от 10 до 15 Юни в гр. Бремен, Германия. / www.hiphopdays.com /

Шампионатът се проведе за 7 път от Международната Танцова Организация IDO /www.ido-online.org/, чиито членове са представители на 70 държави от целия свят.

Тази година в състезанието взеха участие 3 149 танцьори от 33 нации, които се надпреварваха в 3 танцови дисциплини /Хип Хоп, Брейк Денс и Електрик Буги/  пред аудитория от 19 500 зрители .


В състезанието за Брейк Денс група /възрастова група Junior – 12-15 год./ Формация „Ню Хоуп Крю” от Брейк Клуб „Бляк Стайл” се класира на 3 място при конкуренцията на отбори от отбори от Унгария, Хърватска, Словения, Холандия, Уелс, Ирландия, Полша, Германия и др. Отлично се представи и Георги Недялков, който се класира на 3 място при соловите изпълнения.

„Ню Хоуп Крю”е единствената детска брейк формация в България, която участва и се класира успешно в престижен международен шампионат. Завоюваните от формацията 3 отборно място и 3 място за солово изпълнение са най-добрите резултати на български участници в Световния Хип Хоп Шампионат.


В състезанието за Хип Хоп Формация „Форсайт Крю” се класира на 6 място, в категория Малка група – Adults, при конкуренция от 60 международни отбора /Русия, Швеция, Южна Африка, Австрия, Чехия, Унгария, Япония и още много други/. Това е третото участие на формацията в престижния шампионат. В предишните две „Форсайт крю” зае последователно 31 и 12 място.

Малка група е най-трудната за участие категория в Световния шампионат. Състезателите не могат да бъдат повече от 7, изпълнението им е в рамките на 2 минути и се изпълнява на произволно избрана от DJ музика. Критериите за оценка включват:  оригинална хореография, изпълнение, имидж, стилово разнообразие, идея и др.


Ръководител и хореограф и на двете формации е Христо Андонов – Черния.

Черния е носител на многобройни награди от национални конкурси за Брейк и Стрийт Денс, треньор и създател на Брейк Клуб „Бляк Стайл” към Младежки културен център и Сдружение «Танц БГ».


В момента двете формации се подготвят за участие в Европейския Стрийт Денс Шампионат, който ще се проведе през м. Октомври в Дания.


Участието на формация „Форсайт Крю” в Световния шампионат стана възможно благодарение на Сдружение „Танц БГ” и подкрепата на Община Бургас и Туристическа агенция „Евелин Р” – Бургас.
 



Прочетено: 3113 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
След баня Есен в Странджа Созопол Цвете Конникът в парк Пристанище Приморско Инкубатори за люпене на яйца Конкур глазами зрителя АЗ -1- Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development