Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Хапят полицаи, крадат хавлия и парфюм от англичанин - екстри от криминалната хроника на Бургас



14 Юли 2008, Понеделник





На 13.07.т.г. около 23.00 ч. на входа на с. Кошарица полицейски патрул от РПУ Несебър е спрял за проверка Ауди, с бургаска регистрация, управляван от 28 годишния М.С. от кв. «Стадиона» в Несебър. Водачът отказал проверка за алкохол с дрегер, като предложил на служителите да се разберат по друг начин. При отказа им, М.С. издърпал регистрационния талон на автомобила си от ръцете на единия полицай и побягнал към колата си. При задържането му оказва съпротива и се е наложило използването на физическа сила и помощни средства от автопатрула. По време на задържането на място пристигат 10-15 души, като една от жените - 30 годишната Ю.М. от с. Кошарица /сестра на М.С./ се нахвърлила върху полицаите,и след скъсване на нагръдния знак на единия от тях, го ухапала по дясната китка. В последствие Ю.М. ухапала и втория, притекъл се на помощ полицай по лявата ръка. Въпреки съпротивата на жената, С.М. е въведен в полицейския патрулен автомобил, където същия с удари с крака, е деформирал задната лява врата. Ю.М. и брат й - С.М. са отведени в РПУ Несебър и задържани за 24 часа.

На 13.07.т.г. около 06.00 ч. служители от РПУ Созопол по сигнал са задържали непосредствено след извършването на кражба на парична сума и документи, 38 годишния В.К. от Пловдив. Констатирано е, че около 05.00 ч., В.К. е проникнал в хотелска стая в Созопол, обитавана от български туристи, като е откраднал дамска чанта с документи и сума от около 150 лв.

На 12.07.т.г. около 23.00 ч. в р-т «Веселото село» в Слънчев бряг е извършена кражба на оставена без надзор дамска чанта, в която е имало мобилен телефон, сумата от 200 лв., дамски принадлежности и лични документи, собственост на 63 годишна софиянка. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на кражбата е 27 годишната В.З. от гр. Елин Пелин. Вещите са и върнати на потърпевшата.

На 13.07.т.г. служители от РПУ Несебър са установили извършителя на кражбата на оставена без надзор плажна чанта, съдържаща мобилен телефон, плажна хавлия, две слънцезащитни масла и парфюм, собственост на 18 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг. Това е 34 годишният В.Ф. от с. Елешница, общ. Белица, обл. Благоевград. Вещите са върнати на потърпевшия.

На 13.07.т.г. около 01.20 ч. при обход на плажната ивица в района на дискотека «Лазур» в Слънчев бряг, служители от РПУ Несебър са задържали четирима младежи със съмнително поведение. Когато забелязали полицейския патрул те изхвърлили пакетче със суха тревна маса, реагирала при извършения полеви тестна марихуана /с тегло над 10 грама/. Младежите - С.С., 17 годишен, В.В., 18 годишен, Д.И., 17 годишен и Д.С., 16 годишен, и четиримата от Поморие, са задържани с полицейска заповед за 24 часа в РПУ Несебър.

На 13.07.т.г. около 15.30 ч. в ОДП Бургас е получено съобщение от кмета на с. Равнец, че в полския масив близо до гробището на селото, има засят канабис. След извършен оглед от полицейските служители е установено, че в землището на с. Равнец има засят кориандър, като в края на масива /на площ около 4-5 декара/ е открит влакнодаен самоизрасъл коноп. По данни на председателя на кооперацията, преди 2-3 години същата нива е била засята с коноп за промишлени цели, така че е възможно новите растенията да са самоизрасли. Проби от конопа са постъпили за анализ в Базовата лаборатория към ОДП Бургас. Предстои унищожаването на растенията. 

На 13.07.т.г. в РПУ Приморско е получено съобщение за извършена кражба на парична сума и вещи от купето на товарен автомобил «Мерцедес спринтер», с унгарска регистрация, паркиран на обособен паркинг в близост до кея на р. Ропотамо. Констатирано е, че в купето на автомобила е проникнато, чрез разбиване на предното дясно стъкло, като е извържшена кражба на две чанти, съдържащи мобилен телефон, MP3 Player и 40 диска към него, около 200 лв., лични документи и вещи, собственост на 46 годишен унгарски турист. Работата по случая продължава от служители на РПУ Приморско.

На 13.07.т.г. в РПУ Несебър е получено съобщение от 56 годишна руска туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че на 09.07.т.г. около 13.00 ч. при слизане на автобусна спирка в Несебър - Стара част, е установила липсата на портмоне със сумата от 200 евро. Работата по случая продължава от служители на РПУ Несебър.

Пътнотранспортни произшествия

На 14.07.т.г. около 02.00 ч. на пътя Варна - Бургас в района на Община Несебър, поради движение с несъобразена скорост в прав и неосветен участък от пътя, л.а. «Ауди А8», със софийска регистрация, управляван от 30 годишния А.Г. от Пазарджик, блъска неправилно пресичащия пътното платно пешеходец - Х.Х., 24 годишен от гр. Върбица, обл. Шумен, който почива на място.

Пожарна и аварийна безопасност

На 13.07.т.г. около 16.00 ч. в РПУ Поморие е получено съобщение за възникнал пожар в землището на с. Гълъбец, общ. Поморие. В потушаването на пожара са се включили три противопожарни автомобила. Установено е, че пожара е възникнал от умишлено запалена предварително събрана суха трева в частен двор в с. Гълъбец, собственост на 30 годишен мъж от селото. Вятърът е допринесъл за бързото разпространяване на пожара, като от общо изгорелите около 600 дка, близо 400 дка - са пшеница.



Прочетено: 3373 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 Созопол Фонтанът на Международен Семинар на фризьорите София Летния театър на Бургас Под И Над тръби Pink For Sale Кокили за Строители и Атракции Лампа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development