Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димки всяват паника в Бургас



Ключови думи:
16 Юли 2008, Сряда





Задушлив газ се спусна в центъра на Бургас във вторник сутринта и хвърли в паника местните жители и туристите, които бяха принудени да се движат с кърпички пред устата. За 15 минути на горещия телефон на общината се обадиха над 70 граждани, но оттам не можаха да им обяснят каква е причината за обгазяването. Надвиснала и информационна мъгла още повече засили паниката.
За да разбере какво се случва, на пристанището отиде шефът на дирекция "Охрана и обществен ред" в общината Константин Луков. Повече от половин час той не беше допуснат на порта от Военна полиция и охранителна фирма, нито беше информиран от какво е обгазяването. От Гражданска защита съобщиха, че градът всъщност не е обгазен. Те обясниха, че суматохата е причинена от две учебни димки, запалени около 8.30 ч. от участниците в международното учение "Бриз/Сертекс 2008" за имитиране на пожар на кораб. Имало е известно задимяване, но показанията на въздуха са нормални и няма опасност за здравето на хората, увери директорът на Гражданска защита в Бургас Йордан Лозев. Той каза, че гражданите били уведомени за учението и трябвало да бъдат в готовност за подобни инциденти. Чак към обед общински служители оборудваха коли с мегафони и тръгнаха из улиците на града да успокояват жителите и туристите, че няма опасност и скоро димът ще се разсее. Въпреки уверенията, че няма нищо отровно, много хора се оплакваха от главоболие и затруднено дишане.

Със съкращения от в-к Дневник



Прочетено: 6142 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас., ФЛОРА 2008 Международен Семинар на фризьорите София Старият Бургас МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Пожарната в Бургас до паркинга на Vision Париж - моста на Александър 3-ти Земя на хоризонта Весела Довиждане, лято! Александропулис, юни.2007
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development