Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Иван Вълков: "Spirit of Burgas ще повлияе изключително добре на българските групи и на шоубизнеса у нас!"



Ключови думи:
10 Август 2008, Неделя





Броени дни остават до началото на първия по рода си open air фестивал в България - Spirit of Burgas. Повече от 15 чужди изпълнители и над 60 български музиканти ще участват на музикалния форум.


Артистите ще свирят между 15 и 17 август на шест различни сцени - Main Stage, Dance Arena, Music Space Stage, Rock Stage, DJ Stage и Latino Stage. Списъкът с групите се финализира, но като хедлайнери до сега се открояват The Sisters of Mercy, Asian Dub Foundation, Cradle of Filth, Kosheen, Pharoahe Monch, Groove Armada и много други.

Няколко дни преди началото на първото издание на фестивала, Avtora.com се срещна с един от главните организатори на Spirit of Burgas - Иван Вълков, за да разкаже повече за идеята, подготовката и очакванията.

Avtora.com: Кога се появи идеята за подобен фестивал?

Иван Вълков: Отдавна идеята за open air фестивал в България се върти в главите на много хора. Всички, които имат отношение към музиката, искат подобен род фестивал. Това, което се е случвало до сега тук, е било няколко концерта един след друг в няколко дни, примерно. Spirit of Burgas ще бъде различен - затворена арена, с няколко сцени и всичко, от което имаш нужда вътре.

Преди две години работихме по една програма с MTV Foundation - направихме двудневен фестивал в Южния парк с Ian Brown, Остава, Нова Генерация, Cigaretta. След това свириха Herbaliser и други български групи. Тогава работихме заедно с екип от английската фирма "Lily Co", която пък работи ексклузивно с MTV Europe Network. В процеса на работа с тях започнахме да мислим и за бъдещето. Така започнахме да търсим варианти, места и да оформяме идеята. Ясно е, че подобна инициатива изисква много силна подкрепа от местната власт.

.: Защо Бургас? Как прие общината подобна идея?

ИВ: Бургас е изключително комуникативно място - има летище. Има и второ летище само на два часа път - във Варна. Бургас е транспортен център, има достатъчно автомобилни линии, автогари, жп гара, маршрутки, които свързват околните местности с града. Района на фестивала е също на доста добро място - на 5 минути от центъра на града, но в същото време е изолиран с нещо като естествена тераса. Това е важно за звука, защото вечер той няма да стига директно до града, така че да притеснява живеещите наоколо. В близост има красива градина, плаж.

Пълният текст:
http://avtora.com/interviews/

Сн.: Avtora.com



Прочетено: 3299 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Международен Семинар на фризьорите София камини pepi Pepi НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Флора Бургас 2009 Пожарната в Бургас Бургас, ФЛОРА 2009 Изтравниче Тройно дестилирана украинска водка Декабрь 2017 года
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development