Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Получено по мейла: Наследствена обремененост или лошо наследство.Ключови думи:
11 Август 2008, Понеделник

Събота е, бургаска събота - една от онези, в които бабата в апаратамента отсреща подрежда дисагите и кара сина си да я води на село, което със сигурност не е в моята посока, а някъде към Айтос, а и аз съм решил проблема си, като съм разкарал нашите още в четвъртък вечерта и съм отбил напъните да ме накарат да правя домати с брагородната лъжа, че съм ужасно зает.

Паркингът зад блока е празен, дори онова сенчестото място, което винаги е заето от колата на сина на шефа на общинската фирма, заела партерния етаж и заради което пукат гуми и драскат с пирон. Смениха шефа скоро и вместо оранжевата Лада колата вече е гордост за блока. Това го наричам аз да не си наследствено обременен.

Измъквам се и тръгвам наляво, после се издразвам на факта, че вече го няма кафенето, с което бях свикнал от 18 години , а жените, които бяха там от самото начало бяха свикнали с такива като мен и не ме питаха коя помия предпочитам, а и като закъсвах понякога за лед ме снабдяваха. Обаче се оказа, че те били наследство от Предишните, а Новите просто били наследствено обременени. И там сега няма нищо, както няма и на останалите 300 свободни квадрата в партера на най-атрактивното място в Бургас.  

Посоката ми е на юг.  В 9 се измъквам сам, защото другите отдавна вече са там и ми звъниха десетина пъти, за да взема неща, които все забравяме. Изобщо тази събота съм нещо като дежурен по памет. И в този миг си спомням за Онази Дупка, която всяка година се появява точно в този месец на Онова Място. Друга година я запушват, но тази не, защото тя е наследство от Предишните, а Новите са просто наследствено обременени. Не е важно да се пълнят дупките на Предишните, а да се правят нови  и да се слагат на подходящи места,

Отчаяният ми опит да се измъкна все пак от Бургас се превръща в перфектното упраженение на тема *водата има памет*. Не псувам, не се ядосвам, стоя и чакам някъде около моста до Вая, и звъня на Ачо да го питам дали това платно бяха ремонтирали или нещо се бъркам. Радвам се на пеликаните, които плуват на ято някъде към Славейков. Скоростта на придвижване ми позволява да разсъждавам на тема: Пеликаните са задръстили езерото и гонят рибата, за която са клекнали няколко българина в мръсотията на тръстиките, като мръсотията не е мръсотия, а е нещо като плод на моята фантазия.
След малко се усещам, че скорост няма, стоя на едно почти място и вече пускам климатика.
Край мен и другите чакат търпеливо

Някъде пред мен е кръстовището, което наскоро барабар с поредните бещания и градини на семирамида, която не е на служба в общината,  пак май щяха да оправят, ама после се оказа, че има карналвал, после пак щяха и имаше фестивал, и после пак имаше нещо като море от лэбов към бургас, и после дай да ни мине и мтв, и после още няколко има и тогава  имаше едни обещания, едни предизборни речи и авангардни архитектурни решения, на Новите, касаещи точно това място, което е наследено от Предишните, а Новите просто са наследствено обременени горките

Загубата е 40 минути, смятам по колите и средния брой пътуващи в тях, средната стойност на сумата, която всеки от тези е готов да изхарчи за удоволствия  и установявам, че това задрЪстване, причинява на хотелиери, ресторантьори и други дребни душици, които не искат да проявят разбиране и да приемат, че никой не е виновен за наследствената си обремененост, е доста голяма.

ММ
The Ghost of BourgasПрочетено: 4174 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
2
bruxells
03.11.2008 01:24
0
много е скучно дълго и тъжно ,,,,,
не го дочетох до края, нямам време,,,,,,,,,,
1
pipnime
17.08.2008 23:28
0
Перфектно ЕСЕ е натворил Духът на Бургас! 6+ / A+ от мен, предполагам и от другите четящи! Многосвежо и точно описани ситуации в които попадат от няколко години насам бургазлии, гости и преминаващи през Бургас. Аз лично много се забавлявах докато четях есето, но за другите не мога да твърдя същото.
От темата могат да се възползват във Вузовете с преподаване на история или в гимназиите - при матурите.
Публикувайте във вестник "Стършел" или в някой по-четен вестник.


Снимки от Бургас
Добави снимка
Жълтурче.jpg Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас Източен лопох цвят Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 ФОН Тройно дестилирана украинска водка над Ахелой така е по-добре газ 2 Етнографски Музей БУРГАС Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development