Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

36-ти Международен фолклорен фестивал - Бургас"2008



Ключови думи:
13 Август 2008, Сряда





Танцови състави от 13 държави представиха фолклора на родината си.
Фестивалът започна с многоцветно шествие по главните улици на града. Дефилето на участниците при откриването на фестивала започна в 18.00 часа от площад "Тройката" и радва бургазлии и туристи по улица Александровска.

На площада пред Общината фолклорните групи представиха кратка програма и се отправиха по улица „Богориди" към Летния театър в Морската градина. Изпълнителите от ансамбъл „Странджа" получиха награда „Нестинарка" - за популяризиране на българския фолклор.

Тринадесет групи от дванадесет различни страни участват в тазгодишното издание на фестивала. От 11 до 15 август бургазлии и гостите на града ще се наслаждават на тяхното изкуство, а в последната вечер космическият глас на Валя Балканска ще звучи в Летния театър.

Изглежда тенденциозен пропускът на "художниците" да сложат "36" пред Международен фолклорн фестивал, но феновете на фолклора приеха с усмивка този факт. "То е като да се опиташ да заличиш името на учителя или баща си, за да не те свързват с него", коментираха бабите - "и да бягап, и да не бягаш - то все ти личи - миналото ще те догони. " Последните думи прозвучаха зловещо на фона на злокобно изпълнение на странни слова в мрачен вариант на светлината. Конферансиетата имах анякакъв говорен дефект.

Едно от откритията на публиката е ученически състав от Турция. С изпълнението младежите показаха как се свързва традиция със светска държава и колко е далеч красивият ориенталски танц от кълченето на девойчетата из чалга дискотеките.

За съжаление много от участниците, предварително обявени са отказалида участват.



Прочетено: 3408 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Труженики моря Флора Бургас 2009 Кукерландия 2011, Ямбол на тела Международен Семинар на фризьорите София pepi газ 2 на границата с брега спретната къщурка Черноморец Бургас флора 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development