Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Криминална Хроника за 18.08.2008



Ключови думи:
18 Август 2008, Понеделник





Ямбол. 382 таблетки екстази и 450 грама суха листна маса, пробите от която реагират на марихуана, са иззети от квартира в областния град при специализирана операция на служители от сектор “БОП” при Областна дирекция на МВР – Ямбол. За 72 часа са задържани наемателите на квартирата, двама братя на 18 и 22 години от Ямбол. По-големият е криминално проявен, осъждан. По случая е образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества.
Благоевград. При поредната специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества полицаи от Областната дирекция на МВР откриха и иззеха големи количества канабис в Петричко. В събота служители от секторите БОП и Криминална полиция извършиха  претърсвания в района на селата Габрене, Скрът и Ключ. В нива в местността Елешница, в землището на с .Габрене, собственост на М.С.(58г) от същото село са открити 1 600,000 кг полусухи растения канабис. Наркотичното растение било  разхвърляно да се суши на нива с площ от 3 дка. В землището на с Скрът, антимафиотите се натъкват на нива, собственост на Ж.К., където били засадени 218 корена  индийски  коноп. На нивата полицаите сварили и пазач – 19-годишния А.К. от същото село. Младежът е задържан в РПУ-Петрич с полицейска заповед за 24 часа. В местността Бахчите, отново край с. Скрът, полицаите открили нива, скрита сред горичка, с разхвърляни да се сушат корени канабис. Събраното количество възлиза на около 435 кг. В хода на операцията в землището на с.Ключ – местността Мандрите, в нива, собственост на 73-годишния Д.М. са открити 50 кг. Окачените по царевични корени канабисови растения са в различна степен на изсушаване. От всички установени количества наркотични растения са взети проби и направени полеви наркотестове, при  които е  установено, че  намереното реагира на марихуана. По случаите са образувани  полицейски дознания в РПУ –Петрич по чл. 354 А, ал.3 от НК.
Пиян шофьор разигра истински екшън в гр. Кресна, който по чудо завърши без фатални  последици. Около 5 часа вчера на ул. “Македония“ станала катастрофа. Правоспособният водач Е.И.(31 г.) от Благоевград с лек автомобил “Мицубиши”, движейки с несъобразена скорост и след употреба на алкохол навлязъл в насрещното платно и блъснал странично “Фолксваген Голф”, управляван от Г.Б. /39г./. След удара мицубишито продължило с висока скорост по пътя за София, като се блъснал последователно в павильон за сувенири и стена на къща. При инцидента са  пострадали шофьорът на фолксвагена, който е с три счупени ребра и спътникът на пияния водач Г.Д. - с порезни рани по тялото. Те са настанени в болница в Сандански без опасност за живота. При направената проба за алкохол на водача Е.И. дрегерът отчел  концентрация от 2,68 промила. Водачът е изпратен за кръвна проба в медицинско заведение. По автомобилите, павильона за сувенири и двора на къщата са нанесени значителни материални щети . По случая в РПУ е образувано дознание.
СДП. Криминалисти от Шесто РПУ са разкрили извършител на грабеж над столичанка. Преди дни във входа на жилищен блок в жк.”Бъкстон” 33-годишният рецидивист Д.Д.-“Гъбата” нападнал жената и насила отнел чантата й с пари, мобилен телефон и документи. Образувано е дознание по чл.198 от НК, на Д.Д. е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа.
Снощи към 20 часа на тел.166 е получен сигнал за инцидент до ресторант “Врана”. Незабавно на място са изпратени два патрула. Полицейските екипи установяват, че при възникнал скандал е прострелян с газов пистолет 41-годишният клиент на заведението В.Г. Извършител на деянието е 20-годишният К.Х., който бил зад волана на лек автомобил БМВ и няколко пъти минал с висока скорост покрай ресторанта, пречейки на посетителите, заради което В.Г. му направил забележка. Раненият е настанен в болница с опасност за живота. Стрелецът също е хоспитализиран заради съмнение за комоцио, животът му е вън от опасност, по мнението на лекарите. За 24 часа е задържан спътникът му Е.Х., който е бил с него в колата. На място е извършен оглед, криминалисти продължават работата по изясняване на случая.
Плевен. След оперативно издирвателни действия служители от Второ РПУ са установили, че в съучастие и сговор 29 годишен и 27 годишен нанесли побой пред механа в центъра на града на друг мъж. Инцидентът станал на 16 август около 2 часа. Пострадалият е 28-годишен. Със счупен череп и охлузни рани той е настанен за лечение в Неврохирургичното отделение на Плевенската болница. Изясняват се причините за побоя.
На 16 август около 18:30 часа пиян мъж нападнал пред входа на жилищен блок в „Сторгозия” 83 годишен пенсионер и му нанесъл юмручен удар в областта на лявото око. Повод за гнева на 47-годишния била реплика от страна на дядото. Възрастният човек е настанен в Очна клиника в Плевен, където лекарите не успели да спасят окото му. Извършителят на побоя е задържан. Образувано е досъдебно производство.
Запалено стърнище край главен път Плевен – Русе предизвика верижна катастрофа на около 16:10 часа вчера. Поради пушека, стелещ се на пътното платно, „Форд” се блъснал в движещ се пред него „Опел”, а в двете коли се врязал отзад и трети автомобил – „БМВ”. Пострадали няма. Нанесени са незначителни материални щети по автомобилите. Напомняме, че остава в сила категоричната забрана за палене на сухи треви.
Шумен. Около 02:15 часа на телефон 166 в оперативната дежурна част на РПУ бил получени сигнал, че на главния път Русе – Варна, в близост до пътния възел с пътя Силистра -  Шумен – Ямбол е възникнал пътен инцидент. За изясняване на случая е изпратен полицейски екип. Установено е, че лек автомобил “Пежо” с шуменска регистрация, управляван от 26-годишния Г.Ю. от село Климент, пътуващ за Варна  излязъл вляво извън пътното платно и се ударил в крайпътна канавка. В Шуменската болница е настанен за лечение 21-годишният Т.К., който е с контузия на главата. В болница са откарани също водачът и още две пътнички на 22 и 19 години, които след преглед и оказана им медицинска помощ са освободени за домашно лечение. Водачът не е изпробван за алкохол с техническо средство. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.
Пожарна безопасност. В 12:10 часа вчера в пожарната във Враца е получен сигнал за пожар в къща на ул.”Янкин връх” в града. На място веднага са изпратени един противопожарен автомобил и двама огнеборци. При инцидента е пострадал с обгаряния по главата и тялото 70-годишен мъж. Установено е, че огънят тръгнал от газов котлон. Друг пожар в къща възникнал вчера около 12,30 часа на ул.”Алеко Константинов” в гр. Харманли. Произшествието е ликвидирано от един противопожарен автомобил с трима служители. При пожара са пострадали 82-годишна жена, получила изгаряния по тялото и 57-годишна, която е обгазена. Причината за пожара е неправилно ползване на газов котлон. Унищожено е домашно имущество. Спасена е къщата.
Бургас. Двама мъже са задържани след опит да откраднат джет в Царево. Около 04.30 часа в РПУ е получен сигнал за противозаконното отнемане на колесар с джет на ул. «Любен Каравелов». Изпратеният веднага на място полицейски патрул заварил 35 годишния И.М. и 48 годишния М.М., и двамата от София, докато се опитвали да качат колесаря в бял микробус. Мъжете са задържани със заповеди за 24 часа. Допълнителното разследване установило, че те са отнели и паркиран на улица «Цар Симеон І» в Царево микробус «Мерцедес спринтер», собственост на 27 годишен мъж от с. Падина, общ. Ардино. Работата по двата случая продължава от служители на РПУ Царево.
Пловдив. Четири домашни кражби бяха извършени в Пловдив – две от тях през незатворени прозорци и две с взлом. В апартамент на ул.”Парчевич” е било проникнато през незатворен прозорец и са били откраднати 3000 лева, а от жилище на ул.”Славянска” по същия начин са били отнети 50 лева. В трети апартамент крадци проникнали след взлом на врата на тераса и откраднали лаптоп, златен часовник и златни накити. От къща на ул.”Игрище Кубрат” след счупване на прозорец са били изнесени газова бутилка, телевизор и DVD.
Трима пияни водачи бяха заловени вчера в областта. До ханче „Бяла река” край  Карлово около 19 часа полицаи спрели за проверка лек автомобил „Ауди 80”, чийто водач Й.М./ 44 г./ от Ведраре бил с 2.43 промила алкохол. Същия ден в Асеновград около 16 часа на ул.”Кирил и Методий” бил заловен А.Ф./ 31 г./ от същия град, който шофирал лек автомобил „Опел” с 1.38 промила. Час по-късно  пак в Асеновград на ул.”Захари Стоянов” полицаи тествали  с дрегер Р.П./ 19 г./ от същия град и установили, че младежът управлявал лек автомобил „Опел Кадет” с 2.08 промила алкохол. Тримата водачи са задържани в ареста за 24 часа и срещу тях са образувани бързи полицейски производства.
Силистра. 19-годишно момче от с.Цар Самуил, община Тутракан, е намерено мъртво в парк в центъра на селото. На трупа се натъкнали случайни граждани в неделя преди обяд. Оперативна група от РПУ-Тутракан е извършила оглед на местопроизшествието, а трупът е транспортиран в МБАЛ-Силистра за аутопсия. Според резултатите от нея смъртта на момчето е настъпила вследствие на травми в областта на главата. Работата по изясняването на случая продължава, започнато е дознание.

ОДП-София. Криминалисти от РПУ-Сливница иззеха над 1800 кутии цигари без бандерол при проверка на лек автомобил”Мерцедес”. Информацията за превозване на акцизната стока била получена в петък сутринта. Около обяд на пътя между селата Гълъбовци и Гургулят полицейските служители спрели колата, 60-годишната шофьорка се опитала да осуети полицейската проверка, но безуспешно. При претърсването на колата били открити 1870 кутии нередовни цигари от известни марки. В автомобилът пътувала и 61-годишна жена. Акцизната стока е иззета. Срещу нарушителките е образувано дознание. Уведомена е районната прокуратура в Сливница. /снимка/
 Младеж бе заловен  от костинбродски полицаи непосредствено след извършване на кражба на два мобилни телефона в местно казино. Сигналът за кражбата бил получен по телефона от 18-годишно момиче, което разказало, че деянието било извършено  вчера  през нощта. След бързата реакция на полицията извършителят бил установен и задържан. 21-годишният Й.П. от гр. Берковица е известен на органите на полицията - кражба от магазин за хранителни стоки.  Мобилните телефони, обект на престъплението били иззети. Младежът бил задържан в местното РПУ с полицейска мярка за 24 часа. Води се дознание. 
 ПТП.  Рано тази сутрин на автомагистрала “Тракия” катастрофираха автобус и камион, натоварен с дини. При инцидента  пострадала стюардесата на автобуса – 18-годишно момиче, настанено в МБАЛ “Св.Анна” с фрактура на крака,  болки в коремната област и наранявания по лицето. Още един пътник получил контузии по лицето, а возещите се в камиона съпрузи - с повърхностни наранявания били прегледани в същото болнично заведение. Сигналът за инцидента бил получен малко след 5 часа. Пристигналите за минути служители на магистрална полиция установили, че катастрофата станала на 24-ти км в платното посока София. Според първоначалната информация автобусът “Мерцедес”, собственост на софийска фирма се блъснал в движещия се пред него в средна активна лента товарен “ГАЗ”. При удара тежко натовареният с дини камион се преобърнал вдясно. Вероятната причина за инцидента е неспазване на дистанция от страна на автобусния



Прочетено: 4272 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цвете палма Лилиум Първа копка Долно Езерово Кафе Карамел Хималаи МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Земя на хоризонта Нощен Париж от Бутик Best friends зад облаците плахо наднича...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development