Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Лоши пътища гонят туристи



Ключови думи:
19 Август 2008, Вторник





В България липсва реална стратегия за развитието на туризма. Час от бюджетния излишък трябва да бъде изпозлван за довършването на автомагистрала "Тракия" и инфраструктурата до Черноморието. Предложението е на СДС в Приморско, а декларацията с идеята им ще бъде внесена в Министерски съвет чрез парламентарната група на ОДС,съобщиха от синята централа в Бургас.

"Анализ на тазгодишния сезон показва, че най-голям проблем, от който туристите се оплакват, е пътуването до курортите по Южното крайбрежие. Хотелиерите влагат много инвестиции и ресурс в бизнеса си и се стремят да предоставят обслужване по международни стандарти. Това обаче няма възвращаемост, след като държавата повече пречи, вместо да помага на туризма", смята общинският председател на Сините там Миглена Барцулева. Според нея, липсата на качествена инфраструктура вече води до отлив на гости.

"Недопустимо е пътя от София до морето да продължава над 12 часа. Разбираемо е защо хората избягват да идват в нашите хотели, изнервени от безкрайното пътуване и традиционните задръствания по ключовите пътища към Черноморието. Да караш с 30 - 40 километра в час край Петолъчката определено може да те демотивира и да не отидеш отново в нашите курорти", обясни тя. Барцулева изтъкна и тревожната тенденция, че все повече чужденци и българи предпочитат дестинации като Гърция и Турция, именно заради лесния достъп и незастрояването с нови хотели там.

От СДС - Приморско ще инициират подписка, в която заетите в бранша и хората могат да изразят недоволството си към държавната политика в областта на туризма. За да запазят отрасъла като един от най-доходните, Сините ще инициират и форум, където представители на отговорните институции и хотелиери ще договорят конкретни стъпки за подобряване на инфраструктурата и условията, в които бизнесът ще се развива.

Очакваме отговорно отношение поне този път от правителството, не бива да допускаме туризма да запада. В противен случай ще призовем за неподчинение на заетите в бранша, категорична е Миглена Барцулева.



Прочетено: 2643 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Гимназия Раковски Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Кръст за Бургас pepi Приятели РК Малката Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи Pink For Sale 6
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development