Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Децата от "Коджакафалията" сами ремонтират дома



19 Август 2008, Вторник





 

Ремонт се извършва в бургаския дом за деца, лишени от родителска грижа, „Александър Георгиев - Коджакафалията“ . Децата сами са поели инициативата да освежат стаите си.
Те  почти са приключили с ремонта на стаите, които се намират на втория етаж. Педагогическият персонал подкрепя инициативата на младите майстори: „Това е възможност децата сами да оправят стаите си  по начина, по който те биха искали да изглеждат. Само по този начин биха пазили и поддържали стаите си в добър вид“, коментира социалният специалист Анета Михайлова.

10 деца са се включили в изпълнението на ремонта. Те са радостни, че могат да превърнат дома в по - добро място за живеене. Около 500 лева са вложени в ремонта, но те са крайно недостатъчни за разрешаване на всички битови проблеми. Средствата не стигат, за да бъде ремонтиран третият етаж. Освен това липсват врати на повечето от стаите, както и на санитарния възел.
В момента в „Коджакафалията“ живеят 75 деца, лишени от родителска грижа. Директорът на дома уточни, че в интерната вече са оформени защитените пространства, където ще бъдат отделени по-малките от по-големите възпитаници на дома. Все още реалното им разделяне не е станало, тъй като част от служителите в дома са в отпуск. Предвиденото  изграждане на втори вход, обаче,  няма да стане тази година, тъй като бюджетът на заведението е недостатъчен и в него не са предвидени пари за това. По предварителни данни отварянето на втори вход  ще коства около три хиляди лева. Необходимо е тези средства да се предвидят в бюджета на заведението и най-вероятно това ще стане следващата година, уточни директорът на дома.

http://www.kompasbg.com



Прочетено: 2643 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жълто и сиво 2 Гимназия Раковски Родното небе Мото клуб Кайро Етнографски музей Бургас Весела лека вечер ГРОБИЩЕН ПАРК ahtopol Община Бургас Тройката, паметника
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development