Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ В ТОП 10 НА ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЕСТИНАЦИИ НЕ Е ГАРАНТИРАНО



Ключови думи:
27 Август 2008, Сряда





 Очакванията ми България да влезе в Топ 10 на немските туристи за сезон 2008-ма се потвърдиха на 100 %, съобщи Димитър Караненов – зам. председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в България. Данните, оповестени от анализаторската агенция GIATA - Hoteldatenbank Ranking се базират на записвания в 16 000 туристически бюра в Германия, които предлагат почивки в 60 000 хотела в цял свят. България се е изкачила до престижното девето място, изпреварвайки Португалия и редица утвърдени туристически дестинации. Причините за резкият скок в предпочитанията на германците, според Караненов се дължи на относително ниските цени на туристическия продукт, предлаган в България в съчетание с изгодни чартърни полети. Очакваният стабилитет сред немските туристи обаче трябва да се запази и пред следващия сезон, като се наблегне на фамилния туризъм, а не на младежкия, каквато тенденция през последните години се наблюдава в най-големия български курорт – Слънчев бряг.

     Караненов сподели, че фамилния немски турист резервира места в клубни хотели, тъй като предварително е наясно какво ще получи като услуги и екстри. Разминавания между очаквания и реалност в клубните хотели са недопустими, а обратното автоматически довежда до загуба на клиенти и сключване на договори с туроператорите за следващия сезон. Ето защо политиката на хотелиерите в Слънчев бряг, работещи с немски туроператорски фирми, следва тенденцията за повишаване качеството на туристите, наблягайки на развитието на фамилния туризъм. В клубните хотели съотношението качество на услугата към заплащана цена е в идеален баланс и затова спадът на немските туристи от последните няколко години вече е преодолян, убеден е Димитър Караненов.

     Въпреки това има още какво да се желае, споделя от личен опит хотелиера. “Определено ми е трудно да обясня на отседналите в Слънчев бряг немски туристи какво представляват непрекъснатите фойерверки, шумни зари и взривявания на пиратки, така характерни за увеселителните заведения в курорта. По всяко време, особено във вечерните часове, с цел привличане интереса на посетителите, пред заведенията в Слънчев бряг се гърми или се взривяват фойерверки. Това изумява немските туристи, свикнали на ред и съобразяване с личното пространство на околните. Още по-трудно е да се обяснят строително-ремонтните дейности, протичащи в курорта, както и огромния пътен трафик, обхващащ почти всички алеи в Слънчев бряг. За нацията, издигнала в култ реда и правилата, България все още е екзотична страна, където се преплитат Ориента и европейските нрави. Въпрос на време е покажем накъде се определяме”, категоричен е Димитър Караненов.

     “Давам си сметка, че България е единствената източноевропейска страна, влязла в Топ 10 на предпочетените от немските туристи курорти за лятната им ваканция. Отговорността, която този избор ни прехвърля обаче е невероятно голяма. Силно се надявам, това да бъде отчетено от туристическия бранш, като бързите печалби от младежкия туризъм се загърбят и се наблегнат на развитието на фамилния туризъм. Точно това преориентиране ще върне стабилните позиции на българския хотелиер на световния пазар. Към момента в България се предлага една почти нова хотелиерска база на относително ниски цени. Ключовото географско местоположение на курортите ни, както и прекрасните природни дадености, с малко труд от наша страна, биха изстреляли България дори и в челната петица на предпочитаните от немските туристи държави”, убеден е Караненов – “Необходими са стабилна и последователна държавна политика в сферата на туризма, модернизиране и окрупняване на рекламата по отношение на предлаганите туристически продукти и надскачане нивото на нискокачествения турист в лицето на младежи, посещаващи курортите ни за един сезон и прогонващи стабилните фамилни туристи, които доволни от услугите в България ще се върнат и в следващи години”.

     Според Димитър Караненов в сравнение със съседните страни туристическия бранш в България се развива със стабилни темпове, като въпреки лошата инфраструктура и презастрояването, през последните години се наблюдава относително добра инвестиционна политика по отношение на туризма. 

 



Прочетено: 2711 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тройно дестилирана украинска водка майк Фотографи Бургаският кей Паметник на незнайния войн Предлагаме инкубатори за люпене на яйца полети и пристани 02 Алеша Конкурс прическа Бургас 2009 Часовникът на Международен Семинар на фризьорите София Лампа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development