Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас BluZZ Fest този уикенд



Ключови думи:
29 Август 2008, Петък





На 29, 30 и 31 август ще се проведе поредното издание на доказаната музикална марка „Бургас Блус Фест". Независимо, че основоположниците на фестивала бяха изтикани настрана от амбициите на новозастъпилите, името на фестивала е достатъчно, за да  събере край морето най-добрите родни блусари и няколко доказани имена от чужбина, които ще свирят на сцена в Морската градина под х-л „Приморец".

Общо 12 групи и изпълнители ще забият на „Бургас Блус Фест"2008". Музиката ще се лее от 20.00 до 00.00 часа през всяка от трите вечери.

В петък на сцената ще излязат „Александров Рагтайм Бенд", Пламен Ставрев, „Джендема" и Ричард Баргел - немски китарист, който има издаден албум заедно с легендарния бледолик блусар Чарли Мъселуайт.
В събота ще свирят „Блус Трафик", „Жоро Матев Бенд", Васко Кръпката и компания, Атила Уайнбъргър (Румъния).

Програмата на фестивала за неделя включва изпълнения на „Хеброс Блус Бенд", „Тарантино", „Сънрайз" и американеца Крис Макдърмът, който е участвал във фестивала Уудсток"99.
Програма за фестивала:

- Петък 29.08.2008

Александров Рагтайм Бенд
Пламен Ставрев
Джендема
Ричард Баргел (Германия)

- Събота 30.08.2008

Блус Трафик
Жоро Матев Бенд
Васко Кръпката и Ко.
Атила Уайнбъргър (Румъния)

- Неделя 31.08.2008

Хеброс Блус Бенд
Тарантино
Сънрайз
Крис Макдърмът (САЩ)


Александров Рагтаим Бенд е създаден през 1986 г. Дебютира през април 1987 в Пловдив и през същата година започва да концертира с голямата българска певица Светла Гостева. През годините около Румен Александров, Георги Ценев и Невилиан Гемижев се оформя кръг от музиканти-съмишленици, които по различно време работят с оркестъра - тубистите Николай Темнисков и Димитър Узунов, саксофонистите Венко Захариев и Юлиан Янушев, тромбониста Владимир Славчев. През 2005 към АРБ се присъединява и певицата Ангелина Секулова. Тази година ARB чества своя двадесет годишен юбилей. През юли бе записан CD "Sentimental Journey", който трябва да излезе през есента на тази година. АРБ е участвал в Бургас Блуз Фест в почти всички негови издания и винаги много успешно е обогатявал разнообразната палитра на фестивала със специфичния звук на рагтайма. Тази година АРБ ще се представи в състав: Невилиян Гемижев /кларинет/, Ангелина Секулова /вокал/, Румен Александров /банджо/ и Николай Темнисков /туба/.

Блус Трафик
Групата е създадена през 1997г.
Настоящ състав:  
Николай Табаков - ударни инструменти   
Божидар Банов - Порто - китара и вокал
Красимир Табаков - китара и вокал
Мирон - бас китара 

 



Прочетено: 3041 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Разлистване камини Почистваща фирма Варна Пътна помощ Републиканска след ремонта Черноморец Бургас културен център Ботева ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Димитър Николов
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development