Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Индия и Непал еn face, Фотоизложба на Шантиприя



Ключови думи:
04 Септември 2008, Четвъртък





Бургаската библиотека представя уникалната изложба на Шантиприя “Индия и Непал еn face”. Експозицията включва фотографии от онази част на Изтока, която винаги е възприемана не само като географско понятие, но най-вече като средище на духовността, мъдростта и пътя към себепознанието. От пустинята Тхар в Раджастан до джайнистките храмове на Гуджарат, от многолюдните пазари на Западен Бенгал до будистките манастири на Сикким, от родното място на Буда в непалските Тераи до тибетското царство в Мустанг, от долината на Катманду до вечните ледове на Еверест в Кхумбху – изложените фотографии отразяват прекия контакт и специфичния поглед на изтоковеда с обектив. Публиката има рядката възможност да (пре)открие кътче от света, в чието динамично и променящо се ежедневие непосредствената красота и дълбокото прозрение на Индия и Непал често остават непонятни и скрити.

Бургаският индолог и тибетолог д-р Драгомир Димитров (Шантиприя) ръководи в продължение на две години Непалско-германския проект за каталогизиране на ръкописи и управлява Непалския научен център в Катманду, Непал. От 2007 година работи в Института по индология и тибетология на Марбургския университет в Германия. С фотография се занимава от детските си години.

Фотоизложбата можете да посетите от 8 до 19 септември в Изложбената зала на Регионална библиотека “П.К. Яворов” на ул. “Булаир” 10 в гр. Бургас. Откриването е на 8 септември в 18 часа.



Прочетено: 4009 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Инкубатори за люпене на яйца есен 01 бургас Небе хотел приморец лека вечер оферта заем производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени флора 2008 ХРИСТИ Bulgarian Airlines...ама в Кайро
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development