Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Подписват Споразумения за доразвитие и утвърждаване на партньорство между местната администрация и Съюза на инвалидите в България



Ключови думи:
05 Септември 2008, Петък





Благодарение на Съюза на инвалидите в България (СИБ), член на Европейския форум на хората с увреждания и неговия проект  ‘’СИБ - модерна европейска организация - коректив и партньор на местната администрация’’, осъществяван с финансовата подкрепа на ОП Административен капацитет, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ, хората с увреждания и техните организации ще получат шанс за развитие и усъвършенстване.

      40 представители на хората  с увреждания от  областите Сливен, Стара Загора, Бургас и Ямбол - членове на местни организации на СИБ и на други организации, както и представители на местната администрацията ще участват в провеждащото се в хотел «Норт Бийч» в Приморско в периода 13 до 15 септември 2008  обучение. То е под мотото «Модерна европейска организация» и включва три модула – «Имам право», Граждани» и «Застъпничество и лобиране» (теми за достъпна жизнена и архитектурна среда, възможности за  образование и професионална    подготовка на лицата с увреждания, трудова заетост за лицата с намалена работоспособност, социално-икономическа  защита на ХУ. Участниците ще придобият знания в една нова за страната ни сфера като застъпничеството, ролята му за промяната на политики, цели на застъпническата кампания, властова динамика, стратегическа коммуникация, разработване и предаване на послание и план за застъпническа кампания, изграждане на мрежи и коалиции. Обучението на доброволните сътрудници ще се проведе от авторитетни специалисти в областта на социалната практика и стратегическото планиране - преподаватели във ВУЗ и представители на НПО като Евгени Дайнов, Румян Сечков, Ирен Стефанова и др.

Проектът ще се реализира на територията на цялата страна, целта му е да подготви 500 доброволни сътрудници на СИБ за застъпническа дейност и лобиране за правата на хората с увреждания, да набере и анализира информация за основните проблеми на тези граждани и да разработи Стратегия за развитието на СИБ именно като модерна европейска организация. Ще бъде проучен и чуждестранен опит. Реализацията му ще създаде по-добър капацитет и ще изгради стратегия за развитие на Съюза на инвалидите в България като модерна национално представена нестопанска организация, която да продължи да бъде достоен партньор и коректив на местната власт за намаляване на бюрокрацията и подобряване на публичните услуги за инвалидите,  чрез обучение, привличане на общественото внимание и активизиране на публичния дебат и гражданския контрол. 


На 13 септември 2008 по време на пресконференцията в Приморско, която ще се проведе в хотел “Норт Бийч” в 12.30 часа, ще се подпишат Споразумения за доразвитие и утвърждаване на партньорство между местната администрация и Съюза на инвалидите в България, представляван от председателя си г-н Красимир Коцев и кметовете (или техни представители) на общини от Бургаски регион. Споразуменията целят извеждане на модел за добра европейска практика в осъществяването на публичния дебат и услугите за хора с увреждания.



Прочетено: 2212 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Бургаският кей БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Залез Флора Бургас 2009 Синята пеперудка Роза лека вечер най-съвестният представител Неизползваната жп линия в парк 7 Лалета от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development