Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Майкрософт и партньори анонсират най-новите решения за виртуализация



Ключови думи:
12 Септември 2008, Петък





Едно от решенията - Microsoft Hyper-V Server 2008, се предлага напълно безплатно


10 септември 2008 г. С поредица от глобални събития “Get Virtual Now”, Майкрософт представя най-новите си решения за виртуализация - System Center Virtual Machine Manager 2008, Microsoft Application Virtualization 4.5 и новият Microsoft Hyper-V Server 2008, в цял свят. Специално Microsoft Hyper-V Server 2008 се предлага напълно безплатно и може да бъде изтеглен и тестван от следния адрес:
http://www.microsoft.com/presspass/events/virtualization/default.mspx

Серията от над 125 събития за представянето им, стартирала на 3 август в Южна Африка, преминава през САЩ в момента, и ще продължи до началото на 2009. През този период ще бъдат обхванати над 50 държави от цял свят, включително и България.

„Клиентите и потребителите в България със сигурност ще оценят високо възможностите, които предлагат новите решения за виртуализация на Майкрософт. Повишаването на ефективността на работата, от една страна, и намаляването на разходите за хардуер, от друга, ще допринесат за по-висока производителност като цяло на компаниите и сътветно по-добри бизнес резултати”, каза Цветомир Митев, мениджър „Сървърни решения и Инструменти за разработка” в Майкрософт България.

Компания, която вече се е възползвала и оценила решенията за виртуализация на Майкрософт в световен мащаб е WorleyParsons Ltd. С 31 000 служители, работещи в 34 държави, включително и в България, е водещ доставчик на професионални услуги в областта на енергетиката и ресурсите за различни индустрии. Дружеството се нуждае от бърза и гъвкава IT инфраструктура отговаряща на растежа на компанията. В резултат което, WorleyParsons внедрява Windows Server 2008 Hyper-V, с цел да намали нарастващите разходи свързани с глобалния си растеж. Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 ще помогне за опростяването на сървърния мениджмънт и преминаване от физически към виртуален сървър, тъй като дружеството конвертира 50% от своите физически сървъри към виртуални. Тази промяна се очаква да намали разходите за хардуер и изискванията за пространство, да се подобри сървърния мениджмънт и да се осигури по-бърза работа на приложенията.

“Нашите клиенти имат високи изисквания за IT решения в енергийния сектор, тъй като ние участваме в проектирането и изграждането на нови електроцентрали. Виртуализацията намалява не само инфраструктурата от физическите устройства, но напълно елиминира евентуалните проблеми по веригата от доставчици и цикъла на снабдяване, които често са причина за забавяне изпълнението на проектите”, каза Кент Фрийланд, ИТ консултант в WorleyParsons Europe Energy Services, България.

Нови решения за виртуализация и управление на сървъри:

Microsoft Hyper-V Server 2008, нов сървърен продукт, който ще се предлага след около 30 дни с възможност за безплатно изтегляне от Интернет. Той предлага опростено, надеждно и оптимизирано решение за виртуализация на сървъри, позволяващо на клиентите да обединят Windows или Linux платформи на един физически сървър.

System Center Virtual Machine Manager 2008 също ще бъде на пазара в рамките на 30 дни. Той позволява на клиентите да конфигурират и пускат в действие нови виртуални машини и централизирано да управляват тяхната виртуализирана инфраструктура - независимо дали използват Windows Server 2008 Hyper-V, Microsoft Virtual Server 2005 R2, Microsoft Hyper-V Server 2008 или VMware Virtual Infrastructure 3. System Center Virtual Machine Manager е част от фамилията продукти System Center, който предлага централизирано управление физически и виртуални ресурси от настолни компютри до центрове за данни.

Microsoft демонстрира за първи път функцията live migration на Windows Server 2008 R2. Тя използва интегрирана хипервайзорна технология и високо достъпни функции на сървърната операционна система. Чрез нея клиентите могат да местят работещите приложения между сървъри, за да се приспособят към променящите се, динамични компютърни нужди в центъра за данни. Тази е една от многото функции, които ще бъдат включени в следващата версия на Microsoft Hyper-V Server.

Миналата бе анонсиран и Microsoft Application Virtualization 4.5, предоставящ на потребителите на настолни компютри възможност за пълното оползотворяване на работните възможности на Windows Vista, като позволява работата на приложения проектирани за по-стари операционни системи. Това помага за елиминирането на потенциалните софтуерни конфликти, придавайки на настолния компютър стабилност и производителност, като в същото време позволява на IT мениджърите да контролират централизирано ключовите приложения и тяхната употреба. Application Virtualization 4.5 ще бъде включена като част от пакета Microsoft Desktop Optimization Pack 2008 R2, който ще предлага в рамките на следващите няколко седмици.

Партньорски програми и решения

Хиляди партньори по целия свят, включително OEM, доставчици на софтуер и устройства за съхранение на информация, системни интегратори и търговци, разработват решения, предназначени за работа на базата на продуктите за виртуализация на Майкрософт. Глобалните OEM сървърни партньори на Майкрософт регистрират нарастващо търсене на версиите Enterprise и Datacenter на Windows Server 2008, което отчасти се държи и на разширените права за виртуална употреба на тези версии. Те събощават също така, че близо 100% процента от техните клиенти включват Windows Server 2008 Hyper-V в техните поръчки.

За Майкрософт:

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 1999 г. Майкрософт откри свой офис в България.



Прочетено: 3047 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел Казанчето, Странджа Декабрь 2017 года майк вечерен Бургас Бургаски залез.JPG БЪДИЩЕ Бургас, ФЛОРА 2009 Залез Добро утро Кукерландия 2011, Ямбол ГРАФИЛА 2009, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development