Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

България подкрепя приоритетите на Френското председателство на ЕС в областта на правосъдието



Ключови думи:
18 Септември 2008, Четвъртък





На 17 септември 2008 година министърът на правосъдието Миглена Тачева взе участие в конференция в Лил на тема „Международна защита на уязвимите възрастни”, организирана от Френското председателство на ЕС в изпълнение на един от основните му приоритети – защитата на социално уязвимите граждани на съюза. Миглена Тачева, която бе официален гост на  закриването на форума изтъкна в изказването си  пред участниците, че българското Министерство на правосъдието е в процес на подготовка на документ за ратифициране на Хагската конвенция.
        Заключителни изявления направиха и заместник-председателят и комисар по правосъдие и вътрешни работи на ЕК Жак Баро и министърът на правосъдието на Франция Рашида Дати. Министър Дати изтъкна, че Франция ще връчи ратификационния документ за Хагската конвенция на 18 септември и по този начин ще придвижи влизането в сила на този важен международен акт от 1 януари 2009 година. Френското председателство лансира идеята си за по-бързо ратифициране на Хагската конвенция още на неформалния съвет на министрите на правосъдието в Кан в началото на юли т.г. с цел прилагане на адекватни правни механизми за защита на все по-мобилните граждани на Европа от всички възрасти.
    В случаи когато възрастните граждани са с ограничена възможност да се грижат за себе си  (след оттеглянето си от активна професионална дейност или поради злополука или болест), но пребивават трайно или временно извън държавата, чийто граждани са, е необходимо страните да си сътрудничат за предприемане и изпълнение на мерки за защита на тези хора.
Г-жа Дати подчерта, че поканата към българския министър на правосъдието за съвместен патронаж на конференцията в Лил се дължи на усилията на България да подобри механизмите за правна защита както на своите така и на чуждите граждани над 18 години, които се установяват в България и чиито брой все повече нараства.

.

    Това участие на българския министър на правосъдието е поредното доказателство за силната подкрепа, която България оказва на Френското председателство за реализиране на приоритетите в областта на правосъдието.Това беше изведено на преден план от министър Дати и при посещението й  в България на 8 септември т.г. - когато проведе среща с министър Тачева и двете се срещнаха с магистрати в Националния институт по правосъдие.
     Преди участието си в конференцията в Лил министър Тачева заедно с министър Дати участва в публична дискусия за достъпа до правосъдие на гражданите, проведена в един от крайните квартали на Лил. В дискусията участваха лица, чието социално положение ограничава възможностите им за достъп до правосъдие. 

МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ



Прочетено: 2482 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Рибарският пристан в Созопол wood pepi Мебелна Фабрика ДИЕЗ Източнокатолическата черква мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Камини CLAM Кукерландия 2011, Ямбол Руски паметник, Бургас Осенний натюрморт Конструкция Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development